Dolenjska savršena destinacija za potpuni odmor u Sloveniji

Za samo nešto više od 60 minuta vožnje iz Zagreba doći ćete u Otočec, malo pitoreskono mjesto u kojem se možete odmoriti i uživati u hotelu Šport 4*.

Ovaj hotel specifičan je po tome što nudi u netaknutoj prirodi sobe koje su opremljene za sve one koji se vole aktivno i probuditi. Sobe su opremljene sa sportskim rekvizitima kako bi i u vrijeme boravka u hotelu u intimi svog prostora mogli vježbati. Svaka soba ima različit rekvizit pa tako neke imaju trake za vježbanje s vlastitom težinom, ljestve za istezanje, lopte za one koji su posvećeni održavanju ravnoteže ili čak boksačke vreće za iskazivanje snage.

U hotelu Šport gostima su je je raspolaganju termalni bazen, nekoliko vrsta sauna ili šetnja na mnogobrojnim stazama kroz prirodu.

dolenjska-slovenija-02

Ovaj hotela jedinstven je i po tome što ima svoj vrt u kojem se sadi organsko sezonsko povrće i voće od začinskog bilja, bobičastog voća, i ostalih zelenih namirnica koje odmah svježe ubrane dolaze na tanjur gostiju.
Više možete pogledati na: Grad Otočac

Pustolovni park prilagođen za sve uzraste

Pustolovnom stazom možete prošetati, ali i uživati u vožnji na električnim biciklima, a samo 5 minuta hoda doći ćete do grandioznog Hotela Grad Otočec, jedinog hotela na otoku u Sloveniji.

dolenjska-slovenija-03

Hotel Grad Otočec 5* smjestio se u okruženju rijeke Krke, idiličnom mjestu za ljubitelje luksuza. Gostima je na raspolaganju 16 soba i apartmana, vinoteka, izvrstan restoran, a u blizni se nalazi i golf igralište. Hotel je idealan za poslovne susrete, luksuzne evente, prezentacije i vjenčanja iz snova.

Vrhunska gastronomija očarat će vas okusima, a sam hotel izaziva uzdahe svojim raskošnim izgledom. Dvorska vinoteka poznata je po vinskoj izvrsnoj kapljici, gdje se nudi i sorta cviček koju slovenci posebno cijene.

dolenjska-slovenija-04

Kako bi doživjeli potpuni užitak i odmak od gradske vreve savršen je odlazak u iskonsku prirodu i posjet Apiturizmu – mjestu gdje ćete upoznati pčelarstvo i lončarstvo.
Andreja Sankovič već 30 godina vodi na svoj način pčelarstvo koje je naslijedila od svojih predaka, a svoju je ljubav za med i dobrobiti meda prenijela i na kćer koja se bavi aromaterpijom i posebnim masažama od meda.

dolenjska-slovenija-05

U Novom Mestu nalazi se dućan u kojem Andreje Stankovič vodi svoj bajkoviti dućan u kojem se nalaze proizvodi od ručno rađene keramike, a na samo 15 km od Novog Mesta usred šume na predivnoj zelenoj livadi naići ćete na kućice s košnicama i prostorom za apiterapiju. ovo je zasigurno mjesto za odmor duha i tijela.
kako bi uživali u blagodatima koje pruža Andreja morati ćete je prvo kontaktirati dogovoriti s njom vrijeme susreta!

dolenjska-slovenija-06

Ručak ili večeru predlažemo u Herbalier Oštarija u Dolenjskim toplicama čiji jelovnik i hranu priprema kuhar Robert Grgorčič, koji je 10 godina radio u Hotelu Grad Otočec.

Njegova ljubaznost, jednostavnost i njegova izvrsno pripremljena hrana oduševiti će vas i pridobiti za daljnje dolaske u ovo mjesto. Ovaj chef u svom restoranu koristi za sve obroke proizvode iz okolice Dolenjskih toplica, a svaki recept je autohton prema starim recepteima slovenskih baka.

dolenjska-slovenija-07

Ljubazno osoblje prezentirati će vam svaki obrok, a vaša nepca uživati će u okusima koje ste možda i zaboravili da postoje. Važno za znati: ponedjeljkom ne rade, a nedjeljom samo za ručak i dobro je rezervirati mjesto ranije.

hdrpl

Andrea Milas

Fotografija: Rene Karaman

Facebook Like Button