Čuvar kože na planinskom suncu

Odlazak u planine usred ljeta za mnoge je najpoželjnija avantura. Zelene planine Austrije kao stvorene su za potpuni užitak i opuštanje uz duge šetnje po mnogobrojnim stazama, nordijsko hodanje uz brzu planinsku rijeku ili sunčanje na jezeru.

No, vjerujte sunce je na velikim visinama još jače i može biti opasnije od one snage kojom nas obasjava na morskom žalu.
Na jakom visinskom suncu puno je veća mogućnost od dobivanja opeklina a pogotovo pjega i mrlja na licu i rukama.

ljetovanje

Naime, na koži lica i tijela, posebno na remenima, dekolteu i rukama, pjege i razne mrljice pojavljuju se kao posljedica genetike ali ipak ponajviše zbog izlaganja suncu. No, na pojavu pjega i mrlja možemo uspješno utjecati.

Kako nastaju mrlje, fleke i pjege

Uslijed povećanog stvaranja pigmenta nastaju sunčeve pjege, na nosu beskrajno simpatične, ali mrlje na obrazima najčešće smetaju svakoga tko se s njima suočio na svom licu.

sunce ljetovanje

Češće se pojavljuju kod osoba svijetle puti koje imaju više tzv. feomelanina – crvenkastih pigmenata, dok crnosmeđeg pigmenta tzv. eumelanina imaju više osobe tamnije puti te on uspješno apsorbira svjetlost svih valnih dužina.

Upravo zato se osobama svjetlije puti i savjetuju sredstva za sunčane s jačim UV zaštitnim faktorom – kojeg ne bi smjele zaboraviti namazati i na sve dijelove lica i dekoltea.

Izlaganje suncu bez zaštitnog faktora, pretjeran boravak u solariju, kao i kozmetički tretmani poput laserskih zahvata mogu uzrokovati različitu diskoloraciju kože.

Hiperpigmentacija može nastati kao posljedica zacjeljivanja rana, nakon čega nastaje plitka mrlja, odnosno diskoloracija. Ova pojava često predstavlja estetski problem jer se manifestira na mjestima koja su izložena pogledima i nisu prikrivena odjećom. Problem hiperpigmetacije moguće je riješiti pravilnom njegom.

Iako se hiperpigmentacija uglavnom povezuje sa starenjem, ovaj problem pogađa sve veći broj mlađih žena. Hiperpigmentaciju uzrokuje prekomjerna proizvodnja melanina u pojedinim dijelovima kože zbog više različitih razloga.

planina ljetovanje

No, najčešći uzrok hiperpigmentacije je prekomjerno izlaganje suncu. Upravo zbog toga je ovaj problem sve učestaliji i kod mlađe populacije.

Mesoestetic stick sa 100+ zaštitnim faktorom pravi je spas za zaštitu od sunca. Spretan za nanošenje s par poteza stickom na konturu oko očiju i predio usana, kao i za nanošenje na ožiljke i mrlje za one koji ih imaju.

Pruža dvostruko veću zaštitu od minimalne zaštite koja se zahtijeva od SPF50 + krema za sunčanje. Ono što mu daje dodatnu prednost je njegova ambalaža koja veličinom stane i u najmanji džep kada vam je pri ruci ma gdje god se kretali po suncu.

Mesoestetic stick sa 100+ sadrži ulje sjemenki ružinog drveta za pogodnost regeneracije i ozdravljenja. Ovaj proizvod je i oftalmološki testiran što pruža dodatnu sigurnost za sve one koji imaju osjetljive oči, a i za naglasiti je da nema nikakvih dodatnih mirisnih komponenti.

alpe ljetovanje

Mesoestetic njega, učinkovito djeluje protiv glavnih vrsta hiperpigmentacije, primjerice melasme i staračkih pjega.
S obzirom na to da su lice, ruke i dekolte izloženi UV zračenju više od ostatka tijela, ta područja – osobito lice – zahtijevaju posebnu i trajnu zaštitu, tijekom cijele godine, kako bi se smanjili vidljivi znakovi starenja.

Mesoestetic stick sa 100+ nudi superiornu zaštitu od sunca i stvoren je posebno za kožu lica

Formula ima laganu i ugodnu teksturu koja ne ostavlja osjećaj masne kože te je dokazano pogodan čak i za osjetljivu kožu – što ga čini idealnim dodatkom za zaštitu od sunca u našoj dnevnoj kožnoj rutini.