Da li je muškarcima samo do seksa

Jedno od najčešćih pitanja vezanih za muški rod je ono o seksu. Da li im je stalo samo do seksa? U nastavku vam donosimo neke od odgovora vezanih upravo za to pitanje u raznih životnim fazama muškaraca.

Razdoblje srednje škole donosi prve ljubavne odnose i seksualno sazrijevanje, pa ne čudi da je u tom razdoblju muškarcima većinom seks na pameti. Ali to opet ne znači da taj isti muškarac nije u stanju imati kvalitetan ljubavni odnos. Ipak ovo je razdoblje u kojem su žene često povrijeđene, pa bi se prije upuštanja u odnos s muškarcem u ovoj životnoj dobi trebalo istražiti njegove namjere i osjećaje.

Za vrijeme fakulteta muškarcima su u fokusu njihove potrebe. Seksualni odnosi su pod pritiskom od strane odvojenosti roditeljskog doma, načina mladenačkog života, stresa i fakultetskih obveza. Zbog svih tih događaja muškarci se u ovoj životnoj dobi najčešće upuštaju u jednonoćne avanture, no ipak ima i onih koji traže vezu i stabilnost.

U vrijeme kada se traži prvi posao muškarci sazrijevaju te podjednako kao i žene imaju potrebu za ozbiljnom vezom. I u ovom razdoblju je muškarcima seks i dalje prioritet, ali odani odnosi s partnericom će za njih imati veće značenje od usputnog seksa.

par-1

U tridesetima muškarci ili traže vezu ili se oporavljaju od veze iz koje su izašli. U ovom periodu muškarcima je obitelj prioritet.

U četrdesetima je za muškarce seks samo dio fizičkih potreba, ali nikako prioritetna potreba. U ovoj dobi su žene te koje imaju veće potrebe za seksom od muškaraca.

OVDJE pogledajte kojih je 6 mitova o seksu koji ubijaju ljubav

S godina se seksualna želja kod muškaraca smanjuje. U starosti je muškarcima prioritet miran suživot s partnericom i zdravlje.

Iz navedenog se može vidjeti da nije svim muškarcima i u svakoj životnoj dobi seks prioritet. Pa se tako o muškarcima ne može generalno govoriti.

Muškarci i žene se razlikuju u mnogim životnim pitanjima, ali se upravo zbog te različitosti privlače i idealni su partneri.

Facebook Like Button