Komunikacija među partnerima temelj je odnosa

Komunikacija među partnerima je vrlo važna kako bi brak ili zajednički život bio sretan i uspješan. Donosimo nekoliko savjeta kako bi ostvarili uspješnu komunikaciju u braku ili zajedničkom životu.

Svakog dana trebate odvojiti barem malo vremena za sebe i partnera i razgovarati. Bez obzira na sve aktivnosti i obveze koje imate kroz dan ipak neko vrijeme trebate odvojiti i na razgovor sa partnerom u punoj koncentraciji na njega/njezina i njegova/njezina zbivanja bilo tog dana, bilo općenito na nešto što mu je u fokusu.

Parovi koji nemaju kvalitetnu komunikaciju nisu sretni te im odnosi mogu polako potonuti. U svakom odnosu komunikacija je važna, a posebno u ljubavnom odnosu između dvoje ljudi. Razgovarajte o bilo čemu, što god vam je na pameti, važno je samo da razgovarate, uživate u razmjeni informacija tog dana…

OVDJE pogledajte zašto mislimo da stalno privlačimo krivog muškarca ili ženu?

Dok razgovarate fokusirajte se na govor svog tijela kako slučajno ne bi krivo prezentirali ono što želite poručiti svom partneru. Vaš govor tijela, mimike lica i pogledi će partneru prenijeti poruku, dobru ili možda nezainteresiranu, ali će je se prepoznati u komunikaciji. Samo pažnja na nešto što netko govori dovodi do dobre komunikacije, zato odvojite trenutke koje ćete posvetiti nečijem izlaganju, govoru.

komunikacija-1

Ako dođe do svađe i prije iznošenja argumenata prvo dobro razmislite. U braku je dozvoljeno svađati se i ponekad je čak i poželjno kako bi se mogle riješiti sve nesuglasice. Važno je samo da se svađate zdravo i da prilikom svađanja pazite što govorite, jer svaka izgovorena riječ ili misao može dovesti u nedoumicu o vašem odnosu suprotnu stranu.

Zato dobro poslušajte onoga što govori, a tek onda pokušajte smireno, koliko je to moguće, odgovoriti. Ako ste uzbuđeni, radije recite da ćete razmisliti o riječima, prespavati, pa tek sutra odgovoriti.

Pokušajte se žaliti što manje!

Koncentrirajte se da partneru ne govorite samo ono što vam smeta i ono s čime niste zadovoljni. Ponekad se trebate potruditi reći i nešto lijepo i pohvaliti partnera kada učini nešto što vam se sviđa. Jedino na taj način će komunikacija biti kvalitetna, samo se trudite biti što više pozitivniji.

Ako još do sada niste svakako trebate naučiti razgovarati s partnerom. Za vrijeme komuniciranja vrlo je važno da znate slušati. Nikome nije ugodno razgovarati s osobom koja ne sluša i ne uvažava tuđe mišljenje.

Nastojte da prilikom razgovora s partnerom ne pričate samo samo o sebi i da ne mislite da ste uvijek samo vi u pravu.
Što ćete bolje slušati svog partnera to će partner više voljeti razgovarati s vama.
Nije komplicirano samo se trebate potruditi.

Facebook Like Button