Jeste li znali da boje mogu imati određeni utjecaj na seksualnost?

Naravno, pritom ne mislimo samo na boju koju nosite, postoje različite poveznice između boje i seksa. Međunarodni dan boja 21.03. idealna je prilika da vam pružimo kratki uvid u sve ono čarobno što boje donose u vašu spavaću sobu :)

Sve boje seksa

Sigurni smo da već znate da boja koju nosite može imati nekakav utjecaj na okolinu, primjerice, osobe koje nose crvenu privlačnije su suprotnom spolu.
Iza toga stoje brojna istraživanja, a u jednom od njih potvrđeno je da je muškarcima privlačnija žena u crvenoj haljini od žene u plavoj.
Iako su to samo stereotipi, okruženi smo njima, a gdje ima dima ima i vatre. Pogledajte bilo koju reklamu i vidjet ćete pametno odabranu boju – razne asocijacije na nijanse ruževa, značenje određene boje donjeg rublja, što vaša omiljena boja govori o vama… Ipak, ne možemo reći kako određene boje nisu povezane s različitim osjećajima i ponašanjem.

OVDJE saznjate i više o ljubavi i seksu

Šest mitova o seksu koji ubijaju ljubav
Komunikacija među partnerima temelj je odnosa
Da li je muškarcima samo do seksa
Je li redoviti i česti seks stvarno samo za mlade ili se radi o još jednom stereotipu?

Ako ste se ikad pitali što vaša omiljena boja govori o vašem seksualnom životu i seksualnosti, psihologija boja dat će vam odgovor.

seks usta i boje

Primjerice, ako vam je omiljena boja crna, vrlo vjerojatno često maštate o nekim tajnim vezama, a dominacija nad artnerom u seksu vam je poželjna.
Ako ste pak ljubitelj crvene, strastveni ste, romantični i požudni – spremni za uzbudljive besane noći.
Plava boja ukazuje na dosadan seksualni život – moguće je da ste hladan i distanciran ljubavnik.
Romantični ste i brižni? Pogađamo da je senzualna ružičasta vaša boja.
Omiljena žuta boja nam govori da ste spontani u spavaćoj sobi.
Miljenici zelenih tonova imaju nedostatak iskustva, ali to nadoknađuju brigom i zaštitom svog partnera.
Kao što je narančasta topla i živahna boja, tako su i oni koji je favoriziraju ekstrovertirani ljubavnici koji vole rizik.
Ljubičasta je kombinacija stabilnosti plave i strastvenosti crvene.
Kao šećer na kraju, ljubitelji bijele boje su čisti, odani i često pokorni ljubavnici.

Ali ima još toga o povezanosti boja i seksa!

Neka istraživanja pokazuju da čak i boja zidova u spavaćoj sobi utječe na kvalitetu seksualnog života, ali i na to koliko često ćete uživati :) Dakle, izaberite ljubičastu, crvenu ili crnu boju i zahvalite nam se kasnije.

Bez obzira na to jeste li strastveno crveni ili tajanstveno crni, zašto se ponekad ne biste poigrali i drugim bojama? Seks je, baš kao i boje, toliko uzbudljiv, a neke promjene su uvijek iznenađenje – čak i ako je samo za zabavu. Isprobajte malo nevinosti bijele ili živahnosti narančaste, možda čak i pronađete svoju novu omiljenu boju!

Uz odobrenje: Lelo

Facebook Like Button