Degustacija vina u Australiji kroz njene najpoznatije vinske doline

Nije tajna da je Australija dom lijepih vinskih regija, od doline Hunter pa do Margaret Rivera, no koje su još izvrsne vinske regije Australije saznajte kroz ovo putovanje zemljom koja je postigla vrhunske rezulate u proizvodnji vina.

Čak i Tasmania nudi degustaciju vina!

Tasmanija, otok koji pripada australskom kontinetu, je zemlja koja nije dobila željenu reputaciju prave vinske destinacije. Koji su razlozi za to? Uglavnom su za to krive božanstvene plaže kojima se pridodaje velika turistička pažnja i vrlo zabavan život putniak koji posjećuju Tasmaniju zbog jedinstvenog odmora “na kraju svijeta”.

OVDJE saznajte kako su australska vina dospjela među vodeće igrače na globalnoj vinskoj sceni

No, možda je vrijeme da proučite vinske doline u Australiji? Volite li putovati zbog vina možda ste već posjetili kušaonice vina u Napi i Toskani, ali jeste li izlazili iz onog jednoličnog vinskog okvira i odlučili ispitati novi teren?
Ako jeste, pogledajte odlična mjesta za vinsku degustaciju u Australiji.

ZANIMLJIVOST O VINIMA AUSTRALIJE
Vina Australije nude preko sto različitih sorti vina svijeta

Dolina Hunter

Najpoznatija vinska regija Australije, udaljena je od Sydneya samo nekoliko sati voženje. Valoviti brežuljci Doline Hunter prekriveni su predivnom vinskom lozom, dok se u pozadini mogu vidjeti mjesta za degustaciju odličnih plodova vinskih sorti i sjajnih vina.
Dolina je podijeljena na gornju i donju Huter dolinu, gdje se nalazi više od 70 vinarija koje otvaraju svoja vrata vinskih podruma, nude degustacije vrhunskih vina ili organizirane vinske obilaske.
Jedna od najboljih vinarija u regiji su David Hook, Hungerford Hill i Audrey Wilkinson.

Dolina Barossa

Jedna od konkurencija dolini Hunter je zasigurno vinska dolina Barossa. Barossa ima fantastične brežuljke i bujno zelenilo sa bogatom vinogradarskom poviješću, te je nekoliko sati udaljen od Adelaide, najnaseljenijeg grada australske države Južna Australija. Poznata prvoklasna vinska dolina, prije 150 godina uglavnom se obrađivala od strane engleskih doseljenika u regiji. S više od 80 vinarija ovdje se nude brojne mogućnosti za gutljaj i i kušanje sjajnih vina.
Najbolje vinarije u regiji uključuju Bethony Wines, Peter Lehman i Eden Hall.

Margaret River

Degustacija vina na obali, slani miris oceana u zraku, umjetničke galerije, zdrava jela, surfanje – sve to nudi Margaret River, koja je udaljen nekoliko sati od najnaseljenijeg grada države Zapadna Australija, Pertha. Dolina je novijeg datuma u usporedbi otale tri australske vinske regije, iako sada već ima i više od 120 vinarija.
Najbolje vinarije u dolini su Leeuqin Estate i dobitnica nagrade Vasse Felix.

Budite pustolovni i volite li vina krenite na put u prekrasne vinske doline Australije.

Slike: Shutterstock
Tekst : Azra Terzić

Facebook Like Button