Degustacija Vina u Australiji

Nije tajna da je Australija dom lijepih vinskih regija, od doline Hunter do Margaret River.
Čak i Tasmania nudi degustaciju vina! No zemlja nije dobila željenu reputacije prave vinske destinacije. Razlozi za to?! Uglavnom su to plaže kojima se pridodaje velika pažnja i odličan gradski život.
No, što Vi mislite, da li je vrijeme da Vi proučite vinska polju u Australiji? Sigurno ste bili u Napi i Tuscani, ali da li ste izlazili iz onog jednoličnog okvira i odlučili ispitati novi teren?
Ako jeste, mi znamo odlična mjesta za vinsku degustaciju u Australiji.

Dolina Hunter
Najpoznatija vinska regija, udaljena od Sydneya samo nekoliko sati voženje. Valoviti brežuljci prekriveni u vinu, a u pozadini degustacija odličnih plodova grožđa. Dolina je podijeljena na gornju i donju Huter dolinu, gdje se nalazi više od 70 vinarija koje otvaraju svoja vrata u podrume, degustacije ili vinarske obilaske.
Jedni od najboljih vinarija u regiji su David Hook, Hungerford Hill i Audrey Wilkinson.

Dolina Barossa
Jedna od konkurencija dolini Hunter je zasigurno dolina Barossa. Barossa ima fantastične brežuljke i bujno zelenilo sa bogatom poviješću, te je nekoliko sati udaljen od Adelaide. Poznata prvoklasna vinska dolina, prije 150 godina uglavnom se obrađivala od strane engleskih doseljenika u regiji. S više od 80 vinarija, postoje brojne mogućnosti za gutljaj i vrtlog od samog vina.
Najbolje vinarije u regiji uključuju Bethony Wines, Peter Lehman i Eden Hall.

Margaret River
Degustacija vina na obali, slani miris oceana u zraku, umjetničke galerije, zdrava jela, surfanje – sve to nudi Margaret River, koja je udaljen nekoliko sati od Perth. Dolina je najnovija od svih triju australskih vinskih regija, iako sada već ima i više od 120 vinarija.
Najbolje vinarije u dolini su Leeuqin Estate i dobitnica nagrade Vasse Felix.

Budite pustolovni! Sada se samo spakirajte i krenite na put u prekrasne Australske vinske doline.

Slike: Shutterstock
Tekst : Azra Terzić

Facebook Like Button