Dijana Mlinar vizažistica koja dovodi make up zvijezde u Zagreb

Dijana Mlinar naša je poznata vizažistica koja je izuzetno popularna, kako zbog svog rada, tako i zbog gostovanja svjetski poznatih imena šminke u Hrvastkoj, odnosno make up artistica koje su osvojile ogroman dio publike iz svijeta mae up-a.

dijana mlinar

Tako su u Hrvatskoj mnogi mogli doći u izravan dodir i dobiti praktičan uvid u rad Julie Voron ukrajinske zvijezde šminkanja zatim Ane Minić jedne od najpopularnijih srpskih vizažistica, zatim fantastična Mia Connor jedna od najpopularnijih svjetskih vizažistica, a u rujnu ove godine u Zagrebu je gostovala i počastila savršenim savjetima Olga Tomina iz Bjelorusija make up artistica koja je osvojila društvene mreže, a svojim radom oduševljava sve koji prate ovu zanimljivu scenu i svijet šminke.

mia conor
Mia Conor

W: Vaš rad i Vaše djelovanje u Hrvatskoj postalo je prepoznatljivo i po slavnim osobama koje dovodite na make up radionice.. Koja Vam je svjetski poznati make up artistica možda najviše prirasla srcu, čije su vam reference najbolje?

Tako je. Glavni i odgovorni krivac za to je moja kćer Iris. Od kako sam zatrudnjela nisam više bila u mogućnosti putovati na edukacije i odlučila sam se svoje make up idole pozvati k sebi u Zagreb. Na moje zadovoljstvo svi su se odazvali.

Julia Voron, Ana Minić, Mia Connor te Olga Tomina. No karakterno i po stilu šminkanja najviše sam slična Mii Connor i s njom sam imala vrlo opuštenu suradnju te prekrasan odnos na osobnoj razini.

manekenka make up

W: U Hrvatsku ste uspjeli dovesti Olgu Tominu iz dalekog Minska iz Bjelorusije? Ona je zaista jedna od najjačih zvijezda na svjetskom nebu make up-a. Kako Vam je to uspjelo?

I sama se pitam kako mi je uspjelo, ali evo, dolaskom Julie Voron i zbog njenog oduševljena organizacijom stekla sam dobar ugled među kolegama i ono najbitnije, povjerenje. Stoga drugima nije ostalo mjesta za skepticizam. Ujedno kada pogledaju moje profesionalne profile vide da se radi o zreloj šminkerici koja je ujedno i majka, pa to sve daje dodatnu dozu ozbiljnosti.

vizastica akademija sminkanja

W: Tko su polaznici Vaših radionica i što se tamo može naučiti?

To su mahom kvalitetni šminkeri s područja nekadašnje Jugoslavije i time se također ponosim. Na masteru Mie Connor smo imali kolege iz SAD-a, Poljske, Italije, Bosne i Hercegovine. Na masteru Olge Tomine došle su kolege s mnogih strana svijeta. U moj mali, ali za mene veliki Zagreb.

W: Kada ste se odlučili baviti ovim poslom i koliko je ovakav rad prepoznat među mladima?

Make up je nešto što me zanimalo od rane dobi te sam uvelike razočarala (smijeh) roditelje ne izabravši njima željene fakultete. Sve je počelo jednim šminkanjem kod Marije Butković te edukacijom kod ove vrhunske šminkerice poznate diljem Hrvatske.

Prepoznala me kao talentiranu za ovaj posao i dala veliki vjetra u leđa. Hvala mojoj prvoj edukatorici na tome.
Što se mog rada tiče, itekao je prepoznat među mladima iako danas imamo pomamu teškog, šablonskog Instagram šminkanja. Ali, svaki artikl ima svog kupca te bi bilo dosadno da postoje samo vizažisti poput mene.

make up sminkanje vizazist

W: Kako procjenjujete ovu vrstu posla u nekom razvijenom dijelu svijeta? Koja Vas se zemlja posebno dojmila u organizaciji radionica kaju ste posjetili? U razvijenim zemljama puno je lakše uspjeti u ovom poslu jer je potražnja veća, kao i u drugim djelatnostima.

Tu naravno prednjače SAD, Velika Britanija te Francuska. Odlučila sam Hrvatskoj pružiti djelić toga dovođenjem svjetskih “faca” kako bih pokazala da nimalo ne zaostajemo u industriji ljepote i mode.

sminkanje make up artist

W: Kolika je razlika u umjetničkoj slobodi između modnog i slobodnog stila šminkanja?

Modni stil je nešto što je najčešće produkt dogovora između šminkera , fotografa, kreatora. Slobodni stil je vaš autentični potpis.

W: Što biste voljeli riječima prenijeti mladim make up artistima? Što je po Vama bitno istaknuti za taj zahtjevan rad?

Voljela bih da se educiraju na kvalitetnim akademijama, kod kvalitetnih vizažista. Kao i da se ovim zanimanjem bave iz ljubavi i strasti, a nikako stoga što smatraju ovo zanimanje putem do lake zarade.