Dobra vijest za knjigoljupce: šest novih književnih avantura

Ulaskom u siječanj, otvaraju se vrata novim književnim avanturama u 2024. koju započinjemo sa šest novih knjiga – od dječijih do onih za odrasle. Bez obzira na osobni ukus, raznolikost žanrova donijet će nešto za svakoga, obećavajući uzbudljive priče koje će obogatiti svačije čitateljsko iskustvo i obilježiti početak nove godine.

LIJEPA KNJIŽEVNOST

krivo-mjesto-knjiga

Uplovite u vrtlog vremena s Krivo mjesto, krivo vrijeme – priču o majci Jen koja se budi u prošlosti svaki put kad zaspi, suočena s nemogućom misijom spriječiti strašan zločin svoga sina Todda. U prijevodu Luke Miličevića, ova knjiga privlači čitatelje u svoj izuzetno čitak miks različitih žanrova.

Ne samo da iznenađuje genijalnim i maštovitim zapletima, već istovremeno oduzima dah svojom pričom o braku, majčinstvu i obitelji koja se suočava s neočekivanim katastrofama. Knjiga Krivo mjesto, krivo vrijeme autora Gilliana McAllistera dostupna je u knjižarama.

plavusa-knjiga

Zaronite u život i dušu legendarne Marilyn Monroe kroz pero jedne od najcjenjenijih američkih spisateljica današnjice, Joyce Carol Oates. U njezinom uznemirujuće sugestivnom romanu Plavuša otkrit ćete uzbudljivu fikcionalizaciju života Marilyn Monroe. Kroz dijelove koji odgovaraju fazama Monroeina života, Oates dočarava tužne okolnosti odrastanja Norme Jeane Baker, štetu koju joj je nanijela nestabilna majka i odsustvo nepoznatog oca, mučne godine u sirotištu te opis trnovitog puta do slave.

Knjiga ne samo da je nominirana za Nacionalnu književnu nagradu, već je i poslužila kao inspiracija za Netflixov istoimeni kontroverzni hit i dokumentarni film iz 2022. Knjiga Plavuša u prijevodu Martine Pranić dostupna je u knjižarama.

LJUBAVNI I EROTSKI ROMAN
Spremni ste za dozu romantičnih peripetija i neodoljivih likova? Ljubavni eksperiment u Americi donosi uzbudljivu priču o problemima Rosie Graham, bivše poslovne žene koja je trenutni posao zamijenila tajanstvenom karijerom spisateljice ljubavnih romana.

ljubavni-eksperiment-knjiga

Kroz niz nespretnih situacija, Rosie će se naći u neočekivanom suživotu s Lucasom, čije neodoljive osobine postaju izvor inspiracije za njezino pisanje, stvarajući priču koja je istovremeno zabavna i emotivna. U prijevodu Ane Silić, knjiga Ljubavni eksperiment u Americi autorice Elene Armas dostupna je u knjižarama.

izmedu-redaka-knjiga

Između redaka ljubavni je roman o Rowanu i Zahri u kojemu se poslovni usponi susreću s neočekivanim ljubavnim iskušenjima. Ova priča u prijevodu Jelene Pelin otkriva da novac nije rješenje za sve, a sudbina dvoje zaljubljenih junaka visi o niti, obećavajući čitateljima iznenađujući rasplet. Kroz vrtlog strasti, tajni i intriga, otkrijte nevjerojatnu dinamiku između poslovnog uspjeha i iskri ljubavi. Knjiga Između redaka autorice Lauren Asher dostupna je u knjižarama.

TRILER I KRIMINALISTIČKI ROMANI

Nakon Slučaja 6-4, Hideo Yokoyama donosi još jedan provokativan roman otkrivajući svijet novinarstva 1985. kroz oči iskusnog Kazumase Yuukija, dok se bori s izazovima uredske politike i nevjerojatnim događajem koji će zauvijek oblikovati njegov život.

sedamnaest-knjiga

Triler Sedamnaest višeslojna je priča koja jednako govori o novinarstvu, tragičnom događaju i čovjeku na raskrižju srednjih godina. Neslućena zrakoplovna nesreća postavlja temelje za Yokoyaminu priču o nezamislivim užasima, ekskluzivama, ujedinjenju novinske redakcije i promjenama koje će oblikovati živote protagonista, posebno iskusnog novinara Kazumasu Yuukija. Knjiga Sedamnaest u prijevodu Mirjane Čanić i Nebojše Buđanovca dostupna je u knjižarama.

NASLOVI ZA DJECU
Priče za lijep san i veseo dan komplet je od 8 ljupkih slikovnica u kutiji s postoljem. Slikovnice su: Mali morski pas superjunak, Mali pingvin se izgubio, Zagrli me, Majmunska posla, Draga, dobra medvjedica, Kako dohvatiti Mjesec, Zvjezdano noćno stablo i Kako je čudesan ovaj svijet.

price-za-lijep-san-knjiga

Slikovnice su napisane u stihovima. Svaka ima 24 stranice i svoj poseban stil ilustracija, jer su ilustratori slikovnica različiti. Neke od slikovnica prikladnije su za uspavljivanje, druge za dnevni predah od igre. No svima je zajednička šarena, vesela i topla atmosfera. Priče za lijep san i veseo dan u prijevodu Marije Perice dostupne su u knjižarama po cijeni od 23,90 eura.

Uz dopuštenje: Naklada Znanje i Vorto Palabra (sve fotografije)

Facebook Like Button