Dvorac Otočec bajka na vodi

Dvorac Otočec smješten je u srcu netaknute prirode, kao dragulj usred smaragdne rijeke Krke. Njegova ljepota izvana jednako je privlačna i iznutra jer je preuređeni i dobro sačuvan interijer iz prošlosti više nego privlačan za boravak gostiju u današnjem hotelu Otočec.

Upravo romantični izgled dvorca smještenog u rajskoj zelenoj prirodi te sofisticirani smještaj i izgled ovog dvorca hotela donio mu je krajem 2009. godine prestižno priznanje s kojim je primljen u udruženje dvoraca Relais Chateaux.

Ovo članstvo sa sobom nosi i iznimno visoke kriterije i obveze, naime u ovom udruženju hotela članove udružuje i obvezuje predanost osnovnoj ideji nazvanoj Zagrljaj 5C, a to znači Courtoisie (uljudnost), Charme (šarm), Charactere (značaj), Calme (spokojnost) i Cuisine (vrhunska kuhinja).

Ovaj kralj među hotelima Slovenije jedan je od najprivlačniji turistima i posjetiteljima ove idilično brežuljkaste, planinske i prirodninm bogatstvima podarene zemlje.
Hotel Otočec biser je arhitekture, obnovljen u renesansnom i gotičkom duhu te s razlogom nosi oznaku visoke kategorije sa svojih 5 zvjezdica.

Ovo slikovito zdanje savršeno se uklapa u vrlo pažljivo zasađen park koji čini dio njegove okoline, a ujedno je i jedini riječni dvorac u Sloveniji, smješten na otoku usred rijeke Krke što ga čini ekskluzivnim mjestom gdje gosti mogu boraviti u potpunoj skrovitoj intimi.

https://www.youtube.com/watch?v=6_s-pScyLes

Izdvojeno:

Na područje Dvorca Otočec može se pristupiti i helikopterom
Kratka povijest Otočca

Prvi put se spominje u 13. stoljeću gdje ga pisani izvori spominju još davne 1252. godine. Nije čak niti poznato tko je prvi izgradio dvorac no zna se da je prvobitno pripadao obitelji Otočan, potom je došao u vlasništvo obitelji Vilander, zatim su u dvorcu stanovali baruni Lenkovič, među kojima je najpoznatiji Jurij Lenkovič u 16. stoljeću državni poglavar Kranjske.
Potom je dvorac došao u vlasništvo obitelji Dovolec, koja ga je prodala Wolfu Jakobu Solncu, a zadnji vlasnik dvorca bio je grof Margheri.

otocac oklop

Izdvojeno:

> Među najznačajnije svjedoke raskošnih proteklih vremena ubraja se renesansni portal iz 16. stoljeća, s mramornim medaljonima s profilom djevojke
> U šetnji dvorskim hodnikom, na zidu slavnih izložene su fotografije poznatih osoba koje su boravile u dvorcu

zid-slavnih

Gastronomija hotela Otočac

Dvorac Otočec je jedan od najprivlačnijih hotela, kojeg posjećuju ljubitelji kulinarskih užitaka.

Zbog vrhunskih kulinarskih specijaliteta u dvorcu i njegovom restoranu rado se sastaju poslovni ljudi, ali i mladenci smatraju da su imali vjenčanje za sjećanje ako su ga obilježili i proslavili uz delicije dvorskog restorana.

Kao član priznatog međunarodnog udruženja dvoraca i hotela Relais & Châteaux, dvorac je uvršten je u svjetski vrh kvalitetne ponude visoke kategorije turizma.

dvorana

Gastronomska ponuda Hotela Dvoraca Otočec usko je povezana s okolicom, tradicijom i godišnjim dobom. Čarobno ukusna jela poslužuju se ne samo u dvorskom restoranu već i u povijesnoj viteškoj sobi, lovačkoj sobi, ostakljenom atriju, kavani pod arkadama te na otvorenoj vrtnoj terasi dvorca.

Voditelj dvorskog restorana je vrhunski kuharski majstor Dejan Pavlič.

restoran

Izdvojeno:

> Dvorski restoran je uključen u najstarije, najveće i najistaknutije međunarodno udruženje CHAÎNE DES RÔTISSEURS, koje njeguje i razvija umjetnost kuhanja, kulturu pijenja vina i druženja za prepunim stolom, poštujući etnološke posebnosti regije.

https://www.youtube.com/watch?v=u4pb6fLOKQ4

Okolica iz snova

Prekrasni dvorski park nastao je na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće, a u njemu caruju brojne autohtone vrste drveća, poput crne jele, bijele vrbe i crnih topola, a ono što posebno obilježava ovu zelenu idilu su razne egzotične vrste drveća.

U nestvarno zelenoj rijeci Krki živi oko 32 vrste riba a među ribičima su najcjenjeniji mladica, som i plotica. U potpuno opuštajućoj atmosferi meditativne trenutke čine i bijeli labudovi zvani Grbci, koji su se ovdje nastanili od 1968. godine, a danas ih je više od 50 i svojevrsna su atrakcija parka.

Ljubitelji prirode oduševljeni su netaknutom prirodom uz dolinu rijeke Krke.
Obožavatelji i igrači golfa na travi uživat će na jednom od najljepših golf igrališta u Sloveniji.

ulaz-u-otocac

Izdvojeno:

Golf igralište u Otočcu dvije godine za redom bilo je proglašeno najboljim igralištem za golf u Sloveniji. Igralište s osamnaest polja, koje se proteže na više od 70 hektara površine, zanimljivo je za profesionalne igrače golfa, ali i amatere.

U Otočcu je dostupna i široka ponuda drugih sportskih aktivnosti od tenisa, biciklizma, skike (rolanje sa štapovima), vožnje čamcima, pješačenja do pustolovnog parka namijenjenog zabavnim doživljajima slobodnog vremena u prirodi.

HOTEL DVORAC OTOČEC

Facebook Like Button