Emilia Wickstead

Emilia Wickstead proslavila se kreirajući klasičnu, svečanu žensku odjeću koja se svidjela čak i vojvotkinji od Cambridgea te Alexi Chung i Diane Kruger. S Emiliom Wickstead, slavnom modnom dizajnericom, rođenom u Novom Zealandu, razgovarali smo o njezinom stilu i nadahnuću nakon uspješnog pojavljivanja na Londonskom tjednu mode.

W: Da li prilikom stvaranja kolekcije imate određeni tip žene na umu?
Uvijek imam na umu svoje klijente kada razmišljam o svojoj odjeći. Također volim razmišljati o odjeći koju bih ja željela nositi. Ja sam majka koja radi i volim izlaziti te želim spojiti ove osobnosti. U mojim snovima, moja klijentica je žena koja voli biti dotjerana cijelo vrijeme i mislim da je to očito u mojoj kolekciji, ona je sofisticirana i seksi na skroman i nepredvidiv način.

W: Kako to da svoje nadahnuće pronalazite u prošlosti?
Mislim da sam pomalo stara duša, volim sve što je staromodno. Umjesto moderne glazbe slušam stariju glazbu. Jako sam fascinirana arhitekturom i dizajnom starog svijeta. Sviđa mi se način na koji su se ljudi oblačili, kada bi putovali uvijek bi se odjenuli najbolju odjeću i izgledali bi uglađeno. Također me očarava način na koji su žene kupovale, same su izabirale tkanine i boje, i imam osjećaj kako nedostaje moderna verzija tog vremena. Zato sam toliko uzbuđena oko moje marke i onoga što ona predstavlja.

W: Da li je život u Milanu utjecao u vašem izboru za modni dizajn?
Jako puno. Došla sam iz Novog Zealanda, gdje sam imala minimalan doticaj s modom. Prvi dizajnerski butik sam vidjela tek u Milanu. Milano je u to doba bio centar mode a kada se događao tjedan mode, bili smo toliko uronjeni u njega, kao da se radi o malenom gradiću i ja sam definitivno bila pod jakim utjecajem. Također sam bila inspirirana načinom na koji su se žene oblačile zbog muškaraca, s jakim osjećajem ženstvenosti.

emilia-wickstead-1

W: Koji je vaš najdraži komad odjeće u ormaru?
Moje u obliku cigarete crna hlače i moja vjenčanica.

W: Vaša kolekcija za jesen/zimu 2014. iznenadila je modne urednike, da li uživate prkoseći očekivanjima?
Mislim da to svatko radi, to drži ljude zainteresiranima. Ali kolekcije se rade ovisno o tome kako se osjećate u tom trenutku i to je razlog stvaranja a ne zato što pokušavate namjerno šokirati ljude.

W: Koje dizajnere posebice cijenite u ovom trenutku?
Sviđa mi se što Raf Simons radi za Dior, on se igra sa ženskom siluetom ali na izrazito moderan način. Također mi se u cjelini sviđa što rade britanski dizajneri, jako su originalni i osjećam kako živimo naš veliki trenutak.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially

Facebook Like Button