Sestre Hemsley otkrivaju nam zašto ih obožavaju obožavaju u prehrambenoj, fitnes i modnoj struci

Sestre Jasminu i Mellissu Hemsley obožavaju u prehrambenoj, fitnes i modnoj struci. Od trenutka kada su pokrenule svoj obiteljski posao osvojile se područje namijenjeno osobama koje žele živjeti zdravijim i sretnijim životom. “The Art of Eating Well” je prva kuharica koja je usmjerena na hranjivu, domaću hranu.

Ova sjajna kuharica sadrži oko 150 uzbudljivih i ukusnih recepata a teško je za povjerovati da su svi recepti spravljeni bez žitarica, glutena i rafiniranog šećera. Hemsley + Hemsley nastavljaju kuhati i savjetovati slavne osobe diljem svijeta i pripremati hranu za važne događaje i robne marke kao što su Louis Vuitton, Chanel i Vivienne Westwood.

S uspješnim sestrama smo razgovarali o hrani, poslu i budućnosti.

W: Koje su tri jednostavne stvari koje svako može primijeniti kako bi poboljšao svoje zdravlje?
Melissa & Jasmine: U našoj knjizi Art of Eating Well smo iznijele 12 zlatnih pravila i 10 stvari koje možete odmah primijeniti.
Najvažnije tri stvari svakako su: spavajte više, žvačite dobro i umjesto buđenja uz kavu, dan započnite s vodom i svježim limunom ili zamijenite s mješavinom Pep Up čaja, sastavljenog od đumbira, cayenne paprike, kurkume i limuna, kao prirodni poticaj tijelu. Možete osjetiti rezultate samo s ove tri jednostavne, pozitivne promjene, čak i prije nego započnete s isprobavanjem recepata iz naše knjige.

W: Što je potaknulo ideju za pokretanjem vlastitog posla?
Melissa & Jasmine: Mi već deset godina razvijamo i gradimo Hemsley + Hemsley način prehrane kroz usluge koje smo pružale raznim osobama a u odnosu na njihove probleme s probavom i odnosom prema hrani. Mi kuhamo, čistimo njihove ormare, kupujemo hranu i namirnice za hladnjake i zamrzivače, učimo ih kako kuhati.

U početku nismo imale prepoznatljivo ime, naši klijenti su nas zvali “prehrambene vile”. Nismo namjerno pokrenule posao, prvo smo postale privatni kuhari i wellness treneri a samo dva tjedna od pokretanja našeg bloga, Vogue je preuzeo naše recepte. Naša kuharica Art of Eating Well je detaljan vodič i osnova za ostvarivanje dobrog osjećaja kroz hranu.

W: Kako bi opisali razumnu prehranu?
Melissa & Jasmine: Mi shvaćamo kako dobar osjećaj počinje u nama – s našim namjerama i naporima i onim čime hranimo naša tijela. Te stvari treba uskladiti i jesti kako bi se osjećali i izgledali najbolje što možemo. S toliko mnogo pristupa i proturječnosti o idealnom načinu prehrane, jedini način da saznate što vam odgovara je povratak na osnove, usredotočite se na jednostavne cjelovite namirnice biljnog ili životinjskog porijekla.

Uglavnom se sve svodi na kombinaciju mesa i dvije vrste povrća. Riječ je o hranjivosti i ukusu i to je ono što nazivamo ‘The Art Of Eating Well’.

W: Zagovarate upotrebu masti uključujući i maslac i kokosovo ulje. Koje su njihove prednosti?
Melissa & Jasmine: Dovedeni smo do točke kada nas uvjeravaju da je svaka mast loša za prehranu. Mi se klonimo hidratiziranih i kemijski obrađenih masnoća kao što su margarin, industrijska biljna ulja ili jogurti niske masnoće. Na žalost malo ljudi shvaća hranjivost i značaj masti za sveukupnu dobrobit.

Mi se ne zadržavamo samo na avokadu, orašastim plodovima, sjemenkama, maslinovom ulju ili masnoj ribi kao što je skuša nego i na zasićenim mastima kao što su kokosovo ulje, organski maslac od krava s ispaša i druge masnoće životinjskog podrijetla. To su nutritivne i prirodne, toplinski stabilne, klasične masnoće za kuhanje.

Hladno prešana ulja kao što su ekstra djevičanskog maslinovo ulje, laneno ulje i sezamovo ulje čuvamo za aranžiranje naših jela. Kokosovo ulje je sastojak kojeg obožavamo koristiti i izvan kuhinje. Možete kuhati, peći, pržiti s njim, dodavati u deserte, Smoothie ili topla pića. Čak ga koristimo i kao maske za hidrataciju naše kože ili skidanje šminke ili kao kremu poslije sunčanja.

W: Koja su vaša jela lagana za pripremu i brzi objed?
Melissa & Jasmine: Naš najomiljeniji recept je Mung Dahl, koji je prikladan za konzumaciju u bilo koje doba dana, posebice ako je spravljen od temeljca od kostiju.

Za zakusku, zeleni smoothie je dobar brzinski izbor ili se možemo poslužiti s pločicama od slanutka, Mung Bean humusom s mrkvom i lanenim krekerima. Čips od jabuke s različitim preljevima ili Tahini Bliss kuglice, koje možete napraviti u velikim količinama i držati u hladnjaku.

Naši Kelp Pot rezanci su jednostavan ali ukusan obrok. U ovaj divan obrok možete ubaciti sve ostatke povrća koje imate a također je idealna za putnike, samo dodajte toplu vodu iz čajnika. Svi ovi recepti se mogu naći u našoj kuharici.

W: Kako ste započeli s pokusima s raznim sastojcima kao što su kokosovo ulje ili dodavanje graha u kolače?
Melissa & Jasmine: Za nas su pokušaji samo dio zabave. Jednom kada počnete razmišljati izvan zadanih okvira otkrijete da ima mnogo sastojaka s kojima se možete igrati.

Mnogi naši klijenti prvotno nisu mogli zamisliti život bez glutena, ili zamijeniti “zdrave”, “light”, “dijetne” proizvode s punomasnim. Grah ima svoju povijest i koristi se u azijskim slatkim receptima, baš kao i kokosovo ulje. Kada odvažete korist za zdravlje i okus cjelovito kuhanog graha u odnosu na rafinirana, izbijeljena brašna očito je zašto ga koristimo u našim jelima.

W: Prehrana na Helmsley način znači potpunu promjenu načina života za mnoge osobe. Da li se takva promjena vama desila tijekom vremena ili ste samo bile nezadovoljne količinom energije i životnim stilom i željele promjenu?
Melissa: Ja sam radila kao brand menadžer za obuću a kasnije i kao promotor za gastro pubove i barove. Dugo radno vrijeme, puno putovanja i malo vremena za spavanje značilo je raditi uokolo i jesti s nogu. Shvatila sam kako sam se odvojila od moje hrane i kako sam se zbog toga osjećala. S Jasminom sam razradila novi pristup pažljivoj prehrani i uživanju u obrocima koje nas je oraspoložio iznutra i izvana.

Jasmine: Radila sam kao model od svoje 19. godine. Posao modela naglašava kako morate jesti dobro da biste se osjećali dobro. Morate biti energični i vitalni na snimanju a rasvjeta ne može uvijek prikriti neprospavanu noć ili rezultate loše prehrane.

W: Lijepo je vidjeti u vašoj kuharici meso kao i mnoštvo vegetarijanskih jela. Koje savjete bi dali osobama koje se spremaju na promjenu prehrambenih navika?
Melissa & Jasmine: Za sve one koji se bore s unosom dovoljno povrća kažemo spiralizirajte. Mi koristimo spiralizer već godinama, pretvarajući cijeli niz povrća i voća u rezance.

Toliki smo ljubitelji da smo u prodaju pusti i Hemsley Spiralizer s kultnim receptima našeg telećeg ragua i rezancima od tikvice te pileću salatu od sezama s rezancima od krastavaca. Tako smo od povrća napravile zvijezde te pokazali brzi i jednostavan način rezanja ali i pripreme.

W: Što je budućnost Hemsley i Hemsley?
Melissa & Jasmine: Ove godine ćemo mnogo putovati po Europi, radi promocije prijevoda naše knjige The Art Of Eating Well, uključujući Australiju i Ameriku. Radimo na mnoštvu ljetnih festivala. U međuvremenu završavamo našu drugu kuharicu koja će biti izdana u 2016.

Također radimo i na Hemsley + Hemsley ispostavama za učenje i dijeljenje iskustava. Već odavno imamo izvrsnu suradnju s našim malim urbanim vikend utočištem nazvanim Mind Body Reset, kojem smo domaćini s našim prijateljima Yasmin Sewell i učiteljem meditacije Garijem Gorrowom, to je naš fokus i san.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially

Facebook Like Button