Emocionalna i fizička bol – 3 emisija U ordinaciji

Dobrodošli u 3 epizodu emisije U ordinaciju!
Postoji bajka o princezi koja nije mogla zaspati ležeći na deset madraca, jer joj je smetalo jedno zrno graška ispod najdonjeg. Ta je bajka preuveličavanje jednog stvarnog problema u medicini – zašto fizička bol neke ljude strašno uznemiri i potrese, a drugi to isto uopće ne doživljavaju kao nešto uznemirujuće?

U prvom dijelu 3. emisije o boli bavimo se fizičkom boli i kako ona utječe na naše mentalno zdravlje, i tzv. „boli duše“, kada nas, primjerice, društvo odbacuje samo zato što smo drugačiji.

Boli ćemo se dotaknuti i iz umjetničke perspektive

Osim što će Mila Elegović izvesti svoj skeč, Tomislav Gojšić – nekadašnji maneken, potom uspješan direktor, a danas terapeut, ispričat će o svom životu prožetom boli.

Kad čovjeka nešto muči iznutra, kaže da ga “boli duša”

Često se naše više vrijednosti uopće ne poklapaju s “moralom društva”, ali “da bismo preživjeli”, idemo na ustupke, radimo ono što mrzimo, pa obmanjujemo, varamo sebe, ali duša se ne može prevariti.

Tomislav Gojšić je obrazovan, šarmantan i duhovit, ali zbog iznimnog zanimanja za modu i ples, u mladosti je prolazio s vršnjacima vrlo neugodne trenutke. Danas je sve svoje duhove prošlosti ostavio iza sebe, sretan je i uspješan jer živi život kakav želi.

Zašto uvijek boli kad si drugačiji? – Tomislav Gojšić U ordinaciji

Gosti ove emisije bit će prim.dr.sc. Eduard Rod i košarkaš Dino Rađa – dr. Rod obavio je na slavnom košarkašu zahvat aplikacije matičnih stanica iz masnog tkiva na oba koljena te ga lišio boli uvjetovane dugogodišnjom karijerom vrhunskog sportaša.

Kako se Dino Rađa riješio bolova? – U ordinaciji

Operirao sam naše slavne sportaše – U ordinaciji gostuje prim.dr.sc. Eduard Rod

Gost 3 emisije U ordinaciji je i doc. dr. znanosti oftalmolog Dean Šarić, oftalmolog koji će ispričat iz svoje perspektive mogu li oči boljeti i je li to opasno te kakve se sve degenerativne bolesti iz toga mogu razviti.

Bajker, pustolovac i transplatacijski kirurg dr. Dean šarić – U ordinaciji

S prof.dr. Darijom Mahović, neurologinjom i vrhunskom stručnjakinjom za glavobolju razgovarat ćemo o toj toliko čestoj boljci koja nas zna izluditi te s jednom pacijenticom koja je preživjela aneurizmu.

Život s migrenom

Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u emisiji ne predstavljaju nužno stavove autora, urednika, producenata emisije niti vlasnika medija na kojem se emisija emitira. Sadržaj i sam način na koji je emisija napravljena namijenjen je da bude isključivo edukativno-zabavnog karaktera i nema namjeru nikoga uvrijediti i/ili dijeliti medicinske savjete.

Facebook Like Button