Recept za francuske ptičice

Donosimo vam odličan recept iz francuske kuhinje.

Koliko ste puta u svom domu radili francusku kuhinju? Ako do sada još niste, mislimo da je vrijeme za to!
Francuska kuhinja koje je poznata po raznovrsnim jelima i specijalitetima, skriva jedan odličan recept za sve ljubitelje teletine. Nosi naziv “Francuske ptičice”, a pune su raznovrsnih okusa i aroma, koji će osvježiti Vašu kuhinju ali i Vaše nepce.

Recept za Francuske ptičice

Sastojci:

3/4 kg teletine
5 dkg masti
15 dkg luka
sol, papar, senf
2 dl vrhnja
10 dkg suhe slanine
krastavci
mrkva
1 kg krumpira
5 dkg maslaca

Priprema

Teletina se razreže u odreske, koji se dobro rastuku, sole, papre i malo namažu senfom. Krastavci, slanina i mrkvica izrežu se u deblje rezance. U svaki se odrezak stavi malo krastavaca, slanine i mrkvice, odrezak se savije i zaveže. Savijeni odresci pirjaju se na masti i luku, dok postanu mekani.

U međuvremenu se od krumpira napravi pire, koji se stavi na zdjelu kao podložak, na koji se složi pirjano meso. Kroz vrećicu štrca se pire na svaki zamotak mesa, da se od pirea naprave glavice i krila od ptičica. Od mrkvice se napravi kresta, a od papra oči. Umak se posebno servira, koji se napravi tako da se soku od mesa doda malo kiselog vrhnja i senfa.

Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button