Razmišljate o vinu za večeru – preporučujemo nagrađenu Frankovku Miraz

Kako nam dolaze hladniji dani tako nam sve više odgovaraju crvena ili tamna vina koja griju dušu.
Probali smo vino sorte Frankovka, Miraz berbe 2015 i oduševili se ovim vinom koje je odnijelo i šampionsku titulu!
To se potvrdilo i na međunarodnom ocjenjivanju frankovki, na koje je pristiglo pedesetak uzoraka iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

ferovinio-frankovka-1

Frankovka Miraz 2015. vino je rubinsko crvene boje s purpurnim odsjajem, izraženo sortnog mirisa. Okus je intenzivan, dugotrajan, fin i čist. Odležavanje u barriqueu dalo joj je poseban šarm i privlačnost.

Hrast se odlično uklapa u strukturu vina, a dominira tek u naknadnom okusu kao fini začin.

Ovo moćno vino izvrsno se sljubljuje uz pršute i šunke, slavonski kulen, kulenovu seku i kobasicu, ali i začinjene specijalitete iz kotlića – fiš paprikaš i čobanac, jela od divljači te riječnu ribu.
Sjajno ide uz roštilj, janjetinu s ražnja, odreske, ali i zrelije kravlje i kozje sireve.

Festival Frankovke u Feričancima posebno je razveselio poznavatelje vinske scene u Hrvatskoj koji znaju da je ovo malo slavonsko mjesto poznato po frankovki i to onoj iz podruma Feravina.

Da je riječ o iznimnim vinima potvrđuje još jedna šampionska titula i to ona za Frankovku Miraz 2015., osvojena upravo na prvom Festivalu Frankovke, koji je u subotu u Feričance privukao više stotina ljubitelja vina. U konkurenciji pedesetak vrhunskih frankovki iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen od poznatih enologa i stručnjaka, najviše je bodova dao onoj iz Feravina.

ferovinio-frankovka-2

„Šampionske titule osvojene na domaćem terenu imaju posebno značenje, osobito ako ih dobijete za sortu koja je nepravedno zapostavljena u Hrvatskoj, a kojoj naša vinarija pridaje iznimnu pozornost. Brojne nagrade i narudžbe iz europskih zemalja, ali i Amerike i Meksika potvrđuju da su obje naše Frankovke – Miraz i Dika, vina iznimne kvalitete“, kaže Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

ferovinio-frankovka-3

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)

Facebook Like Button