G.E.T. Fest – festival vinskog turizma

Doručkom koji je inspiriran Hrvatskom i uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest – festival vinskog turizma u centru Zagreba.

vinski-festival-2

Na terasi i u wine baru kavane Procaffe, ovaj festival stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi širok spektar novih iskustava te ih, kroz okuse i informacije, uči o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, degustacije vina, vođene degustacijske “Šetnje Hrvatskom”, koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije.

Recepte za doručke “inspirirane Hrvatskom” osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: “Bregovita Hrvatska”, “Slavonija i Podunavlje”, “Istra i Kvarner” i “Dalmacija”. Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.

vinski-festival-3

Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su “šetnje regijama” koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i “šetnja Hrvatskom” koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje.

Koktel zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja, javljat ćemo prema njihovom kalendaru.

vinski-festival-4

Organizator festivala je udruga G.E.T., koja se već dulji niz godina bavi razvojem i promicanjem vinskog turizma (od brojnih projekata udruge, u ovom smislu izdvajamo Bijeli grozd – nagradu vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam, kategorizaciju vinarija i konferenciju o eno-gastro turizmu), dok im je partner i ujedno lokacija održavanja festivala, zagrebačka kavana Procaffe.

Organizaciju festivala je podržala TZ grada Zagreba, pokrovitelji Agrolaguna, Feravino i tvrtka Gastrofanatik i proizvođači uključeni u projekt. Uz spomenute, u festival su uključene i druge vinarije i proizvođači delicija, kao što su Pisinium, Belje, Medea, Perak, Markota, Trdenić, Toreta, Jagunić i drugi. Popis proizvođača bit će objavljen na web stranici, a svakako će se kroz ljeto nadopunjavati i mijenjati.

vinski-festival-5

Informacije o festivalu
Lokacija održavanja: Zagreb, Tkalčićeva ulica, terasa i wine bar kavane Procaffe
Termin: Ljeto 2019.
Radno vrijeme: svaki dan trajanja, prema radnom vremenu kavane Procaffe

Ponuda festivala:
Doručci, plate, degustacije vina, vođene degustacije, vinski kokteli, prezentacije…
Svakodnevna ponuda – dostupna cijelo vrijeme
> Festivalski doručak
> Plate
> Degustacija vina na čaše
> Pop-up “vinoteka”
> Info pult i ekrani na kojima se vrte foto i video promo materijali
> Vino dana – čaša vina uz brusketu, po popularnoj cijeni

Ponuda u određenim danima
Vinske šetnje – u wine baru kavane Procaffe
Dani: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak
17:00 – 18:00 Šetnja regijom – svaki put druga regija
Degustacija 4 vina iz pojedine regije, uz plate

19:00 – 21:00 Šetnja Hrvatskom
Degustacija 8 vina (po 2 iz svake regije), uz plate

Napomene:
Obvezna rezervacija dan ranije
Kompaktne grupe od 11 ili više članova mogu se, uz dogovor, naručiti i izvan navedenih termina

Vinska mixologija – na terasi Procaffea
Dani: petak, subota, nedjelja

Kokteli na bazi vina, svaki dan drugi

Povremena ponuda
Gostovanja vinara i cooking show – na terasi
Organizirat će se prema mogućnosti i potrebi te biti posebno najavljeni.

Facebook Like Button