Hrvatski produkt dizajn osvaja svijet

Hrvatski produkt dizajn u skladu je s vremenom i svjetskim trendovima. Upravo novi proizvodi pokazuju kako na naše dizajnere i proizvođače itekako možemo računati u budućnosti. Izvrsni produkti i postav hrvatske Zajednice za industrijski dizajn (ZzID) Hrvatske gospodarske komore ovih dana na Belgrade Furniture Fair 2018. malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Sekreter SecretArea

secret-areaSecretArea suvremena je interpretacija sekretera, temeljena na njegovoj povijesnoj tipologiji, a proizašla iz studija radnih prostora unutar doma, potreba i navika korisnika, a naročito atmosfere i osjećaja za koje vjerujemo da su bitan element svakog uspješnog dizajna.

Fluidan i otvoren, ali u isto vrijeme privatan i pouzdan. Kvaliteta njegove forme i materijala stvara audiovizualno izoliranu sferu. Radna površina u kombinaciji s inovativnim organizacijskim rasterom paravana u formi čahure reflektira osnovnu ideju predmeta – fleksibilan i dinamičan organizacijski sistem s naglaskom na interakciji između predmeta i korisnika.

Stolna lampa Urban

urban-stolna-svjetiljkaLampe iz serije Urban sastoji se od drvene baze i metalnog sjenila perforiranog geometrijskim oblicima. Urban serije preispituju dijalog skulpture i rasvjetnog tijela. Istražuju estetiku metala, geometrije i transformacija istih svjetlom.

Cage lounge stolica

cage-lounge
Metalna stolica izrađena od čeličnih šipki i cijevi. Dio je obitelji proizvoda Cage koji se sastoje od stola, blagavaoničke stolice, barske i polubarske stolice. Prozračna, ali izuzetno čvrsta konstrukcija. Završno je plastificirana, vizualno je upotpunjuje tanki jastuk koji formom prati sjedalo i naslon.

Mondum mediterraneo posuda za biljke

mondum
Ideja dizajna bila je stvoriti modularni sistem tegli za biljke koje se fizički lako i konceptualno adekvatno može prebacivati iz interijera u eksterijer. Osim modularnosti elementa tu je i multifunkcionalnost samih objekata, tegla za biljke s nogama promjenjive visine može se prebacivati u stol, jednostavnim dodavanjem prikladnih elemenenata.

Ab ovo

ab-ovo
Jajoliki stolovi koji su podsjetnik na osjetila od kojih sve počinje (lat. Ab ovo, od jajeta tj. od početka) Sfere različitih materijala i funkcija potiču interakciju te nam pružaju priliku da se iznova povežemo sa svojim osjetilima. Izrađeni su kombinacijom visoke tehnologije i ručnog rada obrtnika.

Uz dopuštenje: B.E.T. (sve fotografije)

Facebook Like Button