Iron Nudži nije običan film o trčanju

Ovo nije običan film o trčanju – ovo je film o mladoj ženi koja je odlučila pretrčati sve svoje tragedije i društvene predrasude.

U produkciji zagrebačke tvrtke Wolfgang & Dolly nastaje inspirativna doku-mentarna priča Kuća Male Zvijezde o Nudžejmi Softić, mladoj ženi koja je sve svoje životne teškoće i tragedije odlučila – pretrčati.

Tenisice je prvi put obukla u dobi od 28 godina, odlučivši se, nakon mučnog razvoda i puno previše po-jedene čokolade, rekreativno baviti trčanjem. Savladavši svoj prvi maraton, shvatila je da želi završiti triat-lon, premda nikad nije vozila bicikl niti je znala plivati.

Do tridesete je istrčala maraton i završila IronMan triatlon, postavši tako jedna od prvih pokrivenih Europljanki kojoj je to pošlo za rukom.

Nudžejma, čije ime u prijevodu znači Mala Zvijezda, nosi hidžab te neki ljudi smatraju da zbog toga ne bi trebala trčati, putovati ili družiti se. Neki misle da ga uopće ne bi trebala nositi.

Bez dlake na jeziku Nudži, koja je na utrkama postala prepoznatljiva po raznim kombinacijama marame i simpatičnih raznobojnih suknjica od tila, spremna je odgovoriti svakome i nastaviti trčati prema svome cilju unatoč društvenim predrasudama.

iron-1

Osim dijela filmske ekipe okupljene iz dvije države i sedam gradova, Nudžejmu, koja inače živi u Sarajevu, uz Hrvatsku veže i djelić biografije – dio djetinjstva provela je s majkom i sestrom na Kvarneru nakon iz-bjeglištva iz njihovog rodnog sela pored Prijedora, a jedan od svojih najvećih sportskih uspjeha, međunarodnu triatlon utrku IronMan 70.3, ostvarila je 2017. u Puli.

Nudžejma svakodnevno trči za svojom srećom, a pomaže i svima onima koji su spremni uložiti malo truda da promijene igru života nabolje – u svojoj grupi Trčanje i to (TiTo) okuplja obične ljude svih profila i pomaže im da svoj život učine ljepšim, boljim i kvalitetnijim.

iron-2

Autorsku ekipu dokumentarca Kuća Male Zvijezde čine redateljica i scenaristica Slađana Lučić, producenti-ca Tamara Babun, direktor fotografije Vjeran Hrpka, snimatelj Mirsad Hodžić, tonski snimatelj Almir Kozić, montažerka Ana Štulina i skladateljica Merima Ključo.

Na Indiegogo stranici Little Star Rising i vi se možete uključiti u projekt u fazi postprodukcije te postati dio ove lijepe filmske priče.

Uz dopuštenje: Vitamin C (sve fotografije)

Facebook Like Button