Joy

Inspiriran istinitom pričom, ovaj nam film donosi prikaz emotivnog, životnog putovanja žene.

Proslavljeni redatelj David O. Rusell (U dobru i u zlu, Američki varalice) ponovo se ujedinjuje sa oskarovkom Jennifer Lawrence u biografskoj komediji JOY.

Inspiriran istinitom pričom, ovaj nam film donosi prikaz emotivnog, životnog putovanja žene koja je čvrsto odlučna u namjeri da na okupu održi svoju ekscentričnu, disfunkcionalnu obitelj – usprkos svim, naizgled nepremostivim, razlikama. Vođena vlastitom genijal­nošću i željom za ostvarenjem životnoga sna, Joy uspijeva u svojem naumu i postaje osnivač carstva vrijednog bilijune dolara, trans­formirajući time vlastiti žiot, ali i živote članova njezine obitelji.

Uz Jennifer Lawrence (koju ćemo uskoro gledati u spektakularnoj završnici franšize Igre Gladi), glavnu ulogu tumači i miljenik ženske publike, Bradley Cooper. JOY je već četvrti filmski projekt u ko­jemu ovo dvoje poznatih glumaca zajedno glume (prethodno su su­rađivali na filmovima Serena, U dobru i u zlu i Američki varalice). U filmu se pojavljuje i dvostruki oskarovac Robert DeNiro te Virginia Madsen.

Ova neobična istinita priča stiže nam u distribuciji tvrtke Blitz film i video distribucija, a u hrvatskim će se kinima početi prikazivati u vel­jači iduće godine.

Uz dopuštenje: Blitz film i video distribucija (sve fotografije)