Najava filma Steve Jobs

Prva službena najava biografskog filma Steve Jobs otkriva nam za­nimljive detalje o životu i osobi Stevea Jobsa kroz njegovu ulogu os­nivača, rukovoditelja i suradnika, ali i supruga i oca.

steve-jobs-2

Nakon mnogih nedoumica i problema oko odabira glumca za glavnu ulogu, izbor je pao na sjajnoga Michaela Fassbendera. Seth Ro­gen tumači suosnivača Applea Stevea Wozniaka, dok se Kate Winslet našla u ulozi Joanne Hoffman, članice originalnog Mac tima. Izvanredni Jeff Daniels glumi Johna Scullyja, Appleova generalnoga direktora i osobu koja je potjerala Stevea Jobsa iz Applea.

Steve Jobs

Sam scenarij filma bazira se na biografiji, bestselleru koji je napisao Walter Isaacson, a prilagodio ga je oskarovac Aaron Sorkin. Re­datelj filma slavni je Danny Boyle, također dobitnik Oscara za Mili­junaša s ulice.

Zanimljivo za spomenuti je i to da je upravo sami Steve Wozniak bio savjetnik na ovom filmskom projektu koji je ujedno već treći po redu film o Steveu Jobsu.

Steve Jobs

Aaron Sorkin otkrio je kako će film biti podijeljen u tri trideset minut­ne scene koje će pokrivati 16 godina života Stevea Jobsa. Sve tri scene prikazivat će dramatične događaje koji su se događali iza po­zornice prije lansiranja tri velika proizvoda – Macintosha 1984. godi­ne, NeXT računala 1988. godine, i predstavljanje iMac-a 1998. godi­ne.

Niže pogledajte prvu službenu najavu, a film Steve Jobs nam u distri­buciji Blitz film i video stiže 24. prosinca ove godine. Ne propustite pogledati ga!

Uz dopuštenje: Blitz film i video distribucija (sve fotografije)