Kako su žene vratile kult piva u modu

Jedno od najstarijih pića ponovno se vraća u modu i to zahvaljujući ženama. Mali fenomen nije nam promakao u posljednjih godinu dana. Jedan od najljepših pubova u Hrvatskoj, splitski Fabrique, bilježio je kroz cijelu godinu zanimljive detalje i atraktivnim fotografijama otkrio kako danas žene jednostavno obožavaju piva.

fabrique-pivo-1

Njih čak 50 vrsta raznih je okusa koji nas svakog dana privlače. Velika većina gostiju su upravo žene koje osim okusa i boja, privlači i način serviranja te priča koju svaka od ovih vrsta priča za sebe. U moru danas popularnih pića, pivo ima jednu od najstarijih povijesti pe ne čudi da je danas njegova proizvodnja, naročito ona craft dovedena do savršenstva.

fabrique-pivo-2

Stari Babilonci već su u svoje vrijeme imali razvijenih 12 vrsta piva. Kasnije su brojne civilizacije preuzimale i usavršavale ovo piće koje je jedno od najrasprostranjenijih na svijetu. Posebna se pažnja u Fabrique pubu daje serviranju. Vrlo je važno da pivo dok se pije zadrži određenu temperaturu pa tako za gotovo svaku vrstu postoje i staklene čaše, krigle u kojima se ono servira.

fabrique-pivo-3

Moderna žena će danas nakon posla vrlo rado popiti pivu, on više nije vezana isključivo za muški svijet. Žene povezuju pivo uz svaku prigodu, a posebno su popularni lageri, pšenično pivo, gluten free pivo te ona s okusom voća ili pak čokolade. Isto tako ovisno o dobu godine često se piju i tamna piva.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)