Khyber Himalayan Resort & Spa

Među najpoznatija indijska odredišta spada Gulmarg u regiji Kašmir, koji svojim gostima po zimi nudi najbolje skijaške destinacije, a tijekom ljeta pretvara se u raj za poklonike aktivnosti na zraku.

Maleni grad, samo pedesetak kilometara udaljen od Kašmirskog glavnog grada, Srinagara, bio je odmorište indijskih kraljeva a tijekom kolonizatorskih dana bio je jednako popularan i među Britancima.
Smješten je između dva himalajska vrha, na padinama planine Afarwat, sastavnog dijela planinskog masiva Pir Panjal s najvišim ski liftom na svijetu – Gulmarg Gondola. Dodajte tome nepristupačan teren i dobili ste savršeno mjesto za napredne skijaše i tražitelje uzbuđenja.

Umjerene temperature i svjež planinski zrak čine Gulmarang popularno ljetno odredište koje nudi aktivnosti na zraku kao što su vožnja u gondoli, vožnja biciklima ili u kajaku, penjanje po stijenama, rafting, paragliding, i vrhunski golf.

Golfski klub Gulmarg je izgrađen 1911. godine od strane Britanaca te je i nakon nekoliko obnavljanja ostao popularno i visoko cijenjeno golfsko igralište.

khymber-hotels-1

Najluksuznije mjesto za odsjesti u Gulmargu je The Khyber Himalayan Resort & Spa. Gostima nudi vrhunski smještaj u ovoj uglavnom nerazvijenoj regiji. Svaka od soba i koliba nudi očaravajući panoramski pogled na obližnje vrhove. Unutrašnjost je moderno dizajnirana s prikazom lokalne kašmirske umjetnosti. Specijalne četiri kolibe posebno nude privatnost, dizajn i izuzetan pogled na zelenu udolinu.

khymber-hotels-3

Za objed, gostima u Khyberu se nudi širok izbor, od restorana koji nude najbolju internacionalnu kuhinju, do primamljivih lounge i udobnih kutaka s lokalnom kuhinjom i mirisnim pićima. Najbolja svjetska ski odmarališta nude luksuzne spa usluge a tako se i Khyber ne zaostaje u tom pogledu. Spa je pod vodstvom L’Occitanea a nudi tretmane upotpunjene s čistom himalajskom izvorskom vodom, domaćom florom i njihovim svjetski poznatim proizvodima.

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Fotografije: Khyber Himalayan Resort & Spa

Facebook Like Button