Komodo je nesvakidašnje lijep otok kojim vladaju varani i neviđena drevna bića

Putovanje na otok Komodo putovanje je prošlost, u vrijeme kada su dinosauri lutali zemljom..
Vodimo vas kroz nesvakidašnje ljepote otoka Komodo, indonezijski otočni raj, koji se nalazi točno u Malim Sundskim otocima koji su dio Indonezije, između otokâ Flores i Sumbawa.

Saznajte više o otoku Komodo na kojem i danas vladaju drevni varani, divovski zmajski gušteri i još mnoga čudesna bića

Otok Komodo najpoznatiji je po divovskim gušterima, Komodo varanima (latinski Varanus komodoensis) no, nestvarno lijep Komodo s okolnim otočićima, Rinca, Padar i još nekoliko njih te more između njih proglašeni su 1980. nacionalnim parkom koji se proteže na 1817 km², a 1991. ulaze i na UNESCO-ov popis svjetske prirodne baštine.

zmajski guster varan otok komodo

Indonezija je dom od 18.000 otoka od kojih su mnoga udaljena i nenaseljena. Nema ceste te ga je najbolje obići kajacima. Ova skupina od oko 20 otoka stanište je jedne od najvećih zbirki grebena i riba na Zemlji. To je također mjesto gdje moćni Komodo zmajevi, varani dugi i do 3 metra, uvijek lutaju u potrazi za hranom.

Otok Komodo nije njihovo prirodno stanište već su ga nekoć na ovo područje donijeli ljudi. Nažalost, danas ovog rijetkog guštera krijumčari hvataju i prodaju te je stoga indonezijsko Ministarstvo okoliša i šumarstva odlučilo poduzeti posebne korake u spašavanju varana i ostale flore i faune otoka.
Ovaj božanstveno čudesan gušter moći će se vidjeti u nekim drugim dijelovima nacionalnog parka u koje su uključeni prelijepi otoci Gili Motong i Rinca.

Macang Tanggar Komodo

OVDJE saznajte kako smo otputovali u potrazi za grobovima na indonezijski otok Sulawesi

Kako posjetiti indonezijski otok Komodo

Ako ste željni avantura i isprobavanju nečega novoga, novom fizičkom izazovu u prirodi koji će vas oduševiti i opustiti u trenu, imamo pravu stvar za vas, a to je vožnja kajakom Komodo po ovom otoku.

Možete li se zamisliti kako plovite kroz veličanstvene koraljne grebene i izbjegavate male virove tijekom vašeg veslanja?
Možete li se zamisliti kako posjećujete otoke koji su nenastanjeni i one otoke gdje su još uvijek naseljeni mitski zmajevi?
Ako možete, ekspedicija Komodo kajak je upravo za vas.

Cilj ekspedicije i otkrivanja čudesnih ljepota Komoda kajakom je posjetiti stanište moćnog Komodo zmaja varana, najvećeg guštera na svijetu. Uz to ćete otkriti još mnoge veličanstvene različite životinje i biljke koje su se smjestile na ovom otoku. To je svakako iskustvo koje nikada nećete zaboraviti.

otok komodo indonezija marcella oscar

Želite li se upustiti u ovu nesvakidašnju ekspediciju sve dodatne informacije možete pronaći na OVOJ stranici.

Budite pustolovni i opustite se u nešto posve novo, nešto što će vam obilježiti vaš avanturistički i pustolovni duh.

Tekst i fotografije uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially

Facebook Like Button