Klasici zagrebačkog restorana Apetit koje obožavamo već 10 godina

Ima jedna posebna zagrebačka gastro priča koja je započela prije deset godina i s jednakom strašću traje i danas.
2010. godine otvoren je danas nadaleko poznati zagrebački restoran Apetit.

Sanja Gregorius po dolasku u Zagreb iz Beča unijela je novi duh i energiju na hrvatsku gastro scenu

U desetoj godišnjici, godini pandemije koronavirusa, Apetit je u novom ruhu dočekao svoje goste. Za Vas danas predstavlja svoje klasike koje svih ovih godina volimo.

PREUREĐENI ZAGREBAČKI RESTORAN APETIT OTKRIVA RECEPTE ZA SVOJE KLASIKE
Jetrica s palentom na venecijanski
Jakobove kapice ili St. Jacques prema slasnom receptu
Čokoladni San Apetit desert za sve čokoljupce

“Tajna dugogodišnjeg uspjeha je rad, rad i rad. Ne treba biti na preinovativnom nivou i ne treba biti prepretenciozan već pratiti određene trendove i kako se ljudi osjećaju.

Ljudi vole da ih u restoranu dočeka netko poznat i mislim da je to jedan od mojih i naših uspjeha. Tu smo prisutni i naše goste većinom poznajemo. Moraš biti prisutan, ne možeš otvoriti restoran i misliti da će netko drugi odraditi sve za tebe!” – govori Sanja Gregorius.

Sanja Gregorius restoran apetit

Kroz deset godina meni u restoranu Apetit se mijenjao

Sezonske namirnice tu su kao svojevrsni vodič, no tim Apetita osluškuje i najnovije trendove u svjetskoj gastronomiji. Današnja karta, ovog zagrebačkog restorana, bazirana je više na ponudu ribe i ribljih specijaliteta, no tu su i dalje klasici kao što su Jetrica na venecijanski, St. Jacques, Čokoladni san Apetit ili pak novitet u ponudi doručka nadaleko poznati bečki Fijaker gulaš.

novi-izgled-apetit-restoran-2

Prostor Apetita u Masarykovoj 18 (Obrtnički prolaz) je uređen tako da se poštuju epidemiološke mjere te preporučeni razmaci među sjedećim mjestima.

Prostor je obojan bijelom bojom koja daje svježinu. Odmah pri samome ulasku, restoran odiše čistoćom i higijenom koja privlači.

Pri odabiru biljaka pazilo se da budu one vrste koje pročišćuju prostor. Klasici Apetita najbolji su poziv za posjet ovoj dobro nam znanoj zagrebačkoj gastro destinaciji.

Fotografija: Filip Popović

Facebook Like Button