Koktel 585 čaša puna mirisa i okusa mediterana baš kao stvorena za ljeto

Ljeto! Vrijeme je lagodnog življenja, opuštanja i zabave pod zlatnim zrakama sunca.

To znači da je i pravo vrijeme za osvježavajuća i lagana pića koja svi vole i koja se vrlo lako pripremaju.

Danijel Knežević_koktelmajstor

Upravo jedno takvo, osmislio je Danijel Knežević, iskusni barmen koji je već dobro poznat na hrvatskoj koktel sceni, a čaša puna zlata i okusa Mediterana nosi potpis jednog od najljepših otvorenih klubova na Mediteranu – 585 Cluba na Bolu.

Ovaj će koktel najbolje upotpuniti i Gold’s Finest program koji se održava svakog utorka, a predstavlja najvruće R’N'B i hip hop svjetske hitove.

Nakon tri godine boravka u Dublinu, gdje je radio u prestižnom japanskom baru i restoranu Yamamori te šest mjeseci koje je proveo u Lisabonu, Danijel se vratio u Hrvatsku s novim iskustvom i vještinama u koktel industriji.

Inspiriran Mediteranom i hrvatskom tradicijom, osmislio je pravu, ljetnu i osvježavajuću bombu koja je nositelj koktel liste u 585 Clubu na Bolu, a vrlo se lako priprema i kod kuće.

koktel_foto Niko Goga

Koktel koji sam kreirao za 585 Club inspiriran je mediteranskim područjem i hrvatskom tradicijom

Naše su bake i djedovi izrađivali lance od sušenih smokava i lovorovog lista, a to je slika koju sam što pokušao prenijeti u koktel 585.

Koristio sam zlatnu tequilu koja se infuzira s lovorovim listom, a tu su i džem od smokve, limunov sok, bjelanjak te bitter od naranče.

Smokva i lovor naše su zlato, a to je i glavna poveznica s klubom čije ime predstavlja oznaku za zlato“ – izjavio je Danijel Knežević, barmen i koktel majstor.

koktel 585_foto Niko Goga

Za pripremu koktela 585 potrebni su sljedeći sastojci

50ml PATRON ANEJO gold tequile infuzirane s lovorovim listom
30ml soka od cijeđenog limuna
30ml bjelanjaka
3 barske žlice džema od smokve
3 uštrcaja naranđinog bittera

Ovim posebnim zlatnim koktelom 585 Club odaje počast svim vatrogascima na otoku Braču koji čuvaju zlato njihove djedovine

Svake godine izgori jako puno hrvatskih šuma, maslenika, smokvi i ostalog bilja, a njihova predanost u očuvanju i spašavanju vrijedna je divljenja. Stoga su vlasnici kluba odlučili dio prihoda od koktela 585 donirati Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bol.

klub 585 bol

Vrhunski ambijent, glazba i piće pravi su recept za nezaboravne ljetne večeri, a svakog utorka 585 Club obećaje upravo to!

Ekskluzivni program Gold’s Finest osvojit će sve obožavatelje RnB i hip hop ritmova koje će na poseban način predstaviti rezidenti Dadoo i Prince, kao i Em Bee, koji gostuje 6. kolovoza te Sheko, koji na Bol stiže 20. kolovoza.

Više informacija o 585 Clubu i ovogodišnjem programu može se pronaći na službenoj internetskoj stranici kluba, Facebook stranici, Instagram profilu te Youtube kanalu.
Ulaznice za sve programe i gostovanja su u prodaji, a mogu se osigurati putem sustava Ticketshop, kao i na blagajni kluba.

585_GoldsFinest_vizual

O 585 Clubu

Iako je otvoren 2017. godine, 585 Club se našao na stranicama regionalnih i svjetskih magazina kao jedan od najbolje uređenih klubova Mediterana na otvorenom.

Spoj prirode i vrhunske glazbe rezultirao je mjestom pozitivne energije i dobrih vibracija koje su prepoznali svjetski party znalci. Smješten samo pet minuta hoda od “špice” Zlatnog rata, okružen prirodom, Club 585 nova je destinacija za vruće ljetne noći koja nudi zabavu u zatvorenom, ali i u prostranom otvorenom dijelu.

Vrhunski sound & light sustav, jedinstveni eksterijer, gostovanja najvećih svjetskih DJ imena te svakodnevni mainstream house programi, začinjene plesnim i scenskim performanceom, vrućim ljetnim noćima u Bolu daju novu dimenziju.

Fotografije: Niko Goga
Uz odobrenje: XOXO