Krema od tikvica i sira robiola s okusom petunije

Došlo nam je obožavano proljeće. Cvijeće je u cvatu, sve pupa i raste. zato vam donosimo iznimno zanimljiv recept koji će vas oduševiti.

Recept za kremu od tikvica:

Namirnice:
5 srednjih tikvica
100 g listova špinata
200g sira robiola
1 ljutika
500ml svježeg vrhnja
800ml povrtne juhe
1 šačica cvjetova petunije
ekstra djevičansko malsinovo ulje
sol i papar

Priprema:
Nasjeckajte ljutiku te ju pirjajte u tavi s malo maslinova ulja.
Dodajte 4 tikvice (jednu sačuvajte za kasnije), narezane na kolutiće, i listove špinata. Prelijte juhom i kuhajte 15 minuta sve dok ne omekšaju. Izmiksajte tikvice i cvjetove petunije (sačuvajte par latica za ukrašavanje), i cijelu smjesu pretvorite u kremu. Dodajte sir robiolu (jednu žlicu sačuvajte za kasnije), posolite, popaprite te sve izmiksajte nekoliko sekundi. Pustite da se krema ohladi. Tanko narežite tikvicu, posolite, popaprite i ostavite da se marinira 10 minuta. Izmješajte sir robiolu s vrhnjem. Ulijte kremu od tikvica u posude, ukrasite tankim slojem kreme od sira robiole, na sredinu posude posložite malo tankih narezanih tikvica.
Poslužite kremu posipanu laticama petunije.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a

Facebook Like Button