Limunada

“Ako Vam život da limun, napravite limunadu”.

Da li ste znali da su drevni Egipćani vjerovali da ako jedu i piju sok od limuna, da će ih to zaštiti od različitih otrova, te da su nedavna istraživanja i potvrdila ovo vjerovanje?!

Postoje mnogo zdravstvenih prednosti limuna, koji su poznati već stoljećima. Sadrže mnogo tvari – osobito limunsku kiselinu, kalcij, magnezij, vitamin C, pektin i limonen – koji promiče imunitet i borbu protiv infekcija.
Što limunada može izliječiti a da nismo znali?!
Može izliječiti:
Akne - limun sadrži limunsku kiselinu koja može biti učinkovita u liječenju akni. Vitamin C i ostale tvari ubijaju neke vrste bakterija koje mogu uzrokovati akne i užarenoj koži povratiti sjaj.
Tjeskobu - istraživanja su pokazala da ima umirujuće djelovanje i stoga može biti u mogućnosti ukloniti umor, vrtoglavicu, anksioznost, nervozu, napetost.. također se vjeruje da udisanje limunova ulja pomaže u povećanju koncentracije i budnosti.
Želudac - popijte sok od svježe iscijeđenoga limuna u čaši mlake vode, nakon svakog obroka. Limunska kiselina će stimulirati proizvodnju želučane kiseline i aktivnost trbušnih mišića.

Što čekamo?? Napravimo limunadu i sačuvajmo svoje zdravlje!

Jednostavni brzi recept za odličnu limunadu. Potrebno nam je
3-4 limuna
1 l vode
6-7 žlica šećera
2 vanilin šećera

Pripremanje:
Šećer i vanilin šećer malo otopiti u vodi, da se rastopi, te zatim iscijediti limunove i dodati ostatak vode . Dodati par kockica leda i uživati u osvježavajućem i zdravom piću.

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Sxc

Facebook Like Button