Lucian Freud

Djela ovisnika o ljudskom mesu, britanskog portretista Luciana Freuda, na izložbi u Austrijskom Kunsthistorisches muzeju.

Izložba koja je dizajnirana u uskoj suradnji sa samim umjetnikom u tjednima i mjesecima prije njegove smrti u srpnju 2011, uključivat će primjere Freudova djela iz svih faza bogate karijere koja je trajala 70 godina. Lucian Freud, jedan od najznačajnijih slikara iz poslijeratnog razdoblja, bio je unuk psihoanalitičara Sigmunda Freuda bečkog.

Ova izložba u Kunsthistorisches muzeju okuplja sve slike za koje se smatraju, od strane umjetnika, da su njegova najvažnija djela. Slike na izložbi u Beču uključuju niz njegovih najpoznatijih djela, uključujući portrete članova obitelji, kraljice Elizabete II, i umjetnike kao što su Francis Bacon, kao i odabrani autoportreti, pejzaži i mrtve priroda. Izložba se sastoji od raznih komadima iz vodećih svjetskih muzeja, uključujući i Tate Modern u Londonu, Metropolitan Museum of Art u New Yorku, Art Institute u Chicagu, Hirshhorn muzej u Washingtonu i Museo Thyssen-Bornemisza u Madridu.

Lucian Freud
8. kolovoza 2013 – 6. siječnja 2014
Kunsthistorisches Muzej, Maria-Theresien-Platz, 1010 Beč
www.khm.at

Dio kolekcije s izložbe, pogledajte u galeriji fotografija u nastavku.

Autorica: Azra Tezić
Fotografije: Foter

Facebook Like Button