Znate li da je Manggar gradić s tisuću kafića

Mali gradić Manggar smješten je na istočnim otocima Belitunga, koji su dio Indonezijskih otoka u Javanskom moru, a izgled gradića s naizgled napola dovršenim zgradama, izgleda izuzetno jednostavno, jer je većina krovova limena, a zidovi kuća načinjeni su od bambusa.

Unutrašnjost kućica u gradiću Manggaru sastoji se od drvenih stolica, a tu i tamo jednostavni stolići za sjedenje ukrašeni su stolnjacima od plastike. Ah, sve izgleda tako simpatično čak pomalo nerealno…

Naravno, svatko voli opuštenu i zaigranu atmosferu unutar kafića Mangarra, a zbog jednostavnosti koja obilježava mini kavanice u ovom malom gradu turisti jako vole i s veseljem vrlo rado piju kavu koja ima karakterističan okus Manggara, a uz to je i jeftina.

kava2

Cijena je čak vrlo pristupačna i za stanovnike ovog otoka, koji ne zarađuju prema standardima “bogatoga” svijeta, pa lokalno stanovništvo veliki dio svog vremena provode upravo unutar mnogobrojnih šarolikih kafića.

Zanimljivo je da se u ponudi mogu pronaći skoro pa sve vrste svjetskih sorti kava te stoga veliki izbor okusa privlači, osim stanovnika i mnogobrojne znatiželjne turiste.
Veliki pultovi za posluživanje unutar kafića pružaju mogućnost brzog posluživanja te bez obzira, na skoro uvijek veću gužvu, svoju kavu može dobiti u roku 1 minute. Prilično brzo, zar ne?!

OVDJE saznajte zašto je Kopi Luwak najskuplja kava na svijetu

manggar-1

Mjesto je specifično i po iznimno vedrom duhu i atmosferi koju čine gotovo uvijek nasmijani ljudi, spremni za sve zahtjeve došljaka koje zaista dočekuju otvorena srca.

Iako je atmosfera užurbana i sve se kreće prilično brzo, ovaj grad nudi jednu očaravajuću posebnost, a to je uživanje u kavi na bijeloj pješčanoj plaži uz kristalno tirkizno more…

manggar more

Fotografije: Foter
Tekst: Azra Terzić

Facebook Like Button