Užina u Madridu

Dajmo svojem organizmu potrebnu energiju tokom razgledavanja prekrasnog Madrida.

Što je užina? Jednostavno a i svima vrlo poznati obrok, između “doručka” i “ručka“. Obično, užina se poslužuje recimo od 11:00 sati pa do 13:30, kada pokriva ili zamjenjuje oba obroka. Užina je za one koji se probude prekasno, bilo zbog toga što su bili dugo budni,imali nemiran san, neko dugo putovanje. Obično, užina može biti u pratnji s bilo kojim od ukusnih čajeva, kava, voćnih sokova ili bezalkoholnih pića i alkoholnih pića, bilo likera ili drugih stvari koji vam mogu nježno pomoći kako bi prebrodili posljedice mamurluka.

Za užinu, možete jesti sočne salate od povrća, vegetarijanske sendviče, hamburgere, voće. Kombinacije su beskrajne, a ima nešto za svakoga. U Madridu, postoje nekoliko mjesta koja su specijalizirana u prezentiranju najbolja jela za vrijeme užine. Evo nekoliko prijedloga:

Candelita
Popularan restoran u Chueca, La Candelita nudi vrlo ukusna jela španjolske kuhinje, a možete birati između tri različite vrste užine.

Carmencita
Vrlo ekonomičan bar. Užina uključuje piće i različite stilove hrane, bilo da želite tada baš jesti američku užinu, englesku užinu, itd..Vrlo opuštena prijateljska atmosfera čeka vas u ovom prekrasnom restoranu.

La Rotonda Palace
Smješten u poznatom Westin Palace, užina nije jako skupa, a vi zajamčeno i opušteno uživate u elegantnom i ukusnom bifeu. Osim toga, La Rotonda ima živu glazbu tijekom obroka.

Kafić Oliver
Idealno mjesto za obilan doručak: palačinke, omleti, slanina, jaja, kava, sokovi…. Ako ste gladni ovo je pravo mjesto za Vas.

Bristol Bar
Još jedan poznati UK-style bar. Za 20 € možete kušati najbolje od britanske kuhinje. Meso, kuhani krumpir, povrće i više. Idealno mjesto za blagdane i vikende.

In Situ
Restoran poslužuje međunarodna jela tijekom nekoliko sati užine, pogotovo nedjeljom. Cijene se kreću ovdje od 15-20 eura.

Naravno, u Madridu ćete naći tipične barove gdje možete improvizirati svoju kasnu užinu, ako želite. Uvjerljivo ćete pronaći svoje idealno mjesto za uživanje u obroku. Ako je riječ o restoranima bilo tradicionalnim ili modernim, u Madridu ćete naći okus koji ste tražili baš u tom trenutku.

Tekst: Wish hr
Fotografije: Foter

La Candelita
Calle del Barquillo, 30
28004 Madrid

Carmencita
Calle San Vicente Ferrer, 51
28015 Madrid

The Westin Palace
Plaza de las Cortes, 7
28014 Madrid

Café Oliver
Calle Almirante 12
28004 Madrid

Bristol Bar
Calle del Almirante, 20
28004 Madrid

In Situ
Calle de Valverde, 40
28004 Madrid

Facebook Like Button