Zašto je baskijski restoran Sagardi Shoreditch u centru pažnje svjetskih gurmana

Koncept fantastičnog baskijskog restorana Sagardi Shoreditch naslanja se na uspjeh prethodnih restorana diljem Španjolske i južne Amerike pa je tako grupacija Grupo Sagardi otvorila svoj trideseti restoran na adresi Curtain road u povijesnoj gradskoj četvrti Shoreditch, smještenoj u londonskom East Endu.

Iñaki Viñaspre genijalac je koji je osnovao grupu Sagardi, još prije osamnaest godina u Barceloni, koja se diči najboljim kulinarskim proizvodima španjolske pokrajine Baskije.

OVDJE saznajte i više o raskošno lijepoj i tajnovitoj Španjolskoj

Španjolski grad Sevilla krije Plaza de America lokaciju koja je mjesto nevjerojatnih prizora
La Rioja španjolski trezor vrhunskih vina i raskošne ljepote
Madrid raskošno lijepa prijestolnica Španjolske

Kuhinja restorana Sagardi Shoreditch

Sagardi donosi specijalitete, proizvode i pića direktno s baskijskih farmi i konoba u središte Londona. Svježe namirnice svakodnevno se dovoze iz sabirnog centra u San Sebastianu kako bi se stvorio jelovnik u kojem su sastojci stavljeni u sam centar pažnje, bez nepotrebnih dodatnih ukrasa.

Uz ukusne sezonske pintxoe, baskijsku verziju tapasa, sočnu galicijsku govedinu, tradicionalne cidere možete očekivati još mnogobrojnije gastronomske užitke.

sagardi-1

Interijer restorana

Poput svih restorana unutar grupe, Sagardi Shoreditch je podijeljen na pintxos bar s regionalnim pićima i grill restoran u kojem dominira roštilj na drveni ugljen.

Ovaj ekskluzivni restoran s čak 141 mjestom za sjedenje uređen u drvetu i mramoru, a njegov interijer pruža udobnu, toplu i privlačnu atmosferu. Na njegovom samom ulazu prolazi se pokraj restoranskog mesara da bi potom ušli dio koji otkriva impresivan brod koji visi sa stropa.

Najbolji izbor s jelovnika

> Pirjani Tudela grah poslužen s tunom s roštilja
> “Txuletón vaca” – uzvišeno dobar odstajali goveđi odrezak pečen na roštilju na kojem je upotrijebljeno drvo
> “Txipirones en su tinta” – punjenje lignje u crnom umaku
Q savjet

Slobodno potražite savjet od dobro obučenog i strastvenog osoblja koji rado stoji na usluzi svakom gostu. Savršeni uvod u baskijsku gastronomiju idealan je uz čašu Basque Sagardoa jabukovače.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button