Koncept fantastičnog baskijskog restorana Sagardi Shoreditch naslanja se na uspjeh prethodnih restorana diljem Španjolske i južne Amerike pa je tako grupacija Grupo Sagardi otvorila svoj trideseti restoran na adresi Curtain road u povijesnoj gradskoj četvrti Shoreditch, smještenoj u londonskom East Endu.
Iñaki Viñaspre genijalac je koji je osnovao grupu Sagardi, još prije osamnaest godina u Barceloni, koja se diči najboljim kulinarskim proizvodima španjolske pokrajine Baskije.
OVDJE saznajte i više o raskošno lijepoj i tajnovitoj Španjolskoj
Španjolski grad Sevilla krije Plaza de America lokaciju koja je mjesto nevjerojatnih prizora
La Rioja španjolski trezor vrhunskih vina i raskošne ljepote
Madrid raskošno lijepa prijestolnica Španjolske
Kuhinja restorana Sagardi Shoreditch
Sagardi donosi specijalitete, proizvode i pića direktno s baskijskih farmi i konoba u središte Londona. Svježe namirnice svakodnevno se dovoze iz sabirnog centra u San Sebastianu kako bi se stvorio jelovnik u kojem su sastojci stavljeni u sam centar pažnje, bez nepotrebnih dodatnih ukrasa.
Uz ukusne sezonske pintxoe, baskijsku verziju tapasa, sočnu galicijsku govedinu, tradicionalne cidere možete očekivati još mnogobrojnije gastronomske užitke.
Interijer restorana
Poput svih restorana unutar grupe, Sagardi Shoreditch je podijeljen na pintxos bar s regionalnim pićima i grill restoran u kojem dominira roštilj na drveni ugljen.
Ovaj ekskluzivni restoran s čak 141 mjestom za sjedenje uređen u drvetu i mramoru, a njegov interijer pruža udobnu, toplu i privlačnu atmosferu. Na njegovom samom ulazu prolazi se pokraj restoranskog mesara da bi potom ušli dio koji otkriva impresivan brod koji visi sa stropa.
Najbolji izbor s jelovnika
> Pirjani Tudela grah poslužen s tunom s roštilja> “Txuletón vaca” – uzvišeno dobar odstajali goveđi odrezak pečen na roštilju na kojem je upotrijebljeno drvo
> “Txipirones en su tinta” – punjenje lignje u crnom umaku
Q savjet
Slobodno potražite savjet od dobro obučenog i strastvenog osoblja koji rado stoji na usluzi svakom gostu. Savršeni uvod u baskijsku gastronomiju idealan je uz čašu Basque Sagardoa jabukovače.
Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially