Španjolska sangria  – napravite koktel od crvenog vina i ljetnoga voća

Iznenadite svoje najdraže jednostavnim španjolskim osvježavajućim koktelom od crvenog vina i ljetnoga voća, s popularnom sangriom koja toliko osvježava!

OVDJE vas čeka još jedan sjajan recept za ljetni koktel
Osvježavajući koktel od lubenice za vaše opušteno popodne

Najbolje stvari u životu su vrlo jednostavne!
Španjolska sangria upravo je jedan od takvih koktela jer spaja crveno vino s citrusnim voćem u zanosnu kombinaciju, zapravo idealnu za ljeto koje je pred nama.

Ime sangria je dobila od španjolske riječi sangre što označava krv i pojašnjava njenu izrazitu boju

Na Iberijskom poluotoku pije se već više od stotinu godina, a danas postoje brojni recepti ovisno o vrsti voća i vinu koji planirate koristiti.

Sastojci za Sangria koktel

1 butelja crvenog vina
1 limun
1 naranča
2 čajne žličice šećera
350 ml mineralne vode
60 ml voćnog likera
voće po želji

Kokteli koji će vas odušaviti

Ovi kokteli pravi su spas za vruće ljetne dane – Pripremite osvježavajuće koktele za opušteno druženje i opuštanje u toplim ljetnim danima.
Idealni kokteli za pijuckanje i opuštanje u ljetnim večerima – Pjenušci Grasecco i Francesca sjajan su aperitiv u vrućim ljetnim noćima
Šareni kokteli – Pripremili smo vam zanimljive ideje kako da ukrasite vaše koktele…
Osvježavajući koktel od lubenice za vaše opušteno popodne – Za opuštanje i uživanje u finim osvježavajućim koktelima
Osvježavajući recepti za niskokalorične koktele – Ukusni i maštoviti kokteli s kojim ćete se moći počastiti bez grižnje savjesti od nakupljanja kilograma.
Priprema koktela sangrie

Izlijete vino u dubok vrč, i dodajte mu kriške limuna i naranče, šećer te voćni liker. Narežite ljetno voće na komadiće i dodajte koktelu. Upotrijebiti možete jagode, dinje, breskve… zapravo, štogod poželite.

Stavite tako pripremljeno piće u hladnjak da odstoji nekoliko sati, a idealno bi bilo preko noći. Prije posluživanja tekućini dodajte mineralnu vodu, te pokoju kockicu leda!

SAVJET VIŠE ZA NAJBOLJU SANGRIJU
Najbolja sangria odležala je u hladnjaku preko noći. Stoga, planirate li kakvo druženje i želite poslužiti ovo španjolsko piće napravite ga dan prije.

U španjolskoj se sangria radi od domaće rioje, ali za izradu poslužit će i cabernet sauvignon, merlot, te shiraz iz bilo kojeg dijela svijeta. Sangria blanca – pak – podrazumijeva isti recept – ali uz dodatak bijelog vina.

Salud!

Facebook Like Button