Mala zlatna pravila pri kupnji rabljenog namještaja

Trošenje novca na novi namještaj, kako bi sagradili udoban i prikladan prostor u svom stanu ili kći, ne može biti opcija za one s malo manje novca na raspolaganju.

Većina se ljudi obično odluči na rabljeni namještaj, što je postao i trend u svijetu, no ponekad ne razmišljaju o posljedicama koje im rabljeni namještaj može donijeti te teže raspoznaju što je dobro a što loše.
Zbog toga vam donosimo nekoliko korisnih savjeta koji bi vam mogli biti od velike koristi prije nego što se odlučite na kupnju rabljenog namještaja.

stolic stolica krevet namjestaj

Provjerite namještaj

Prva stvar koju trebati uzeti u obzir je provjera namještaja, jer je stanje najvažniji aspekt u određivanju vrijednosti. Ako želite biti sigurni da se vaš namještaj neće raspasti u narednih nekoliko mjeseci, ne kupujte impulzivno već dobro provjerite za što dajte svoj novac.

OVDJE saznajte koji namještaj dnevni boravak čini najugodnijim mjestom stanovanja
Želite imati potpunu udobnost u dnevnoj sobi? Poželite dobrodošlicu kutnoj garnituri!

Morate imati dovoljno vremena kako bi ste pregledali svaki komad detaljno. Možda bi ipak trebali izabrati namještaj koji je izrađen, na primjer, od kvalitetnog drva, umjesto nekog loše kvalitete koji vam može stvoriti samo probleme, ali i gubitak u novčaniku.

Isprobajte namještaj

Testirajte namještaj koji želite kupiti. Podloga na stolovima ili naslonjači na stolicama moraju odgovarati vašoj građi tijela znači vašoj udobnosti isto kao i krevet na kojem spavate. Također, ako razgledavate kauč ili garnituru na razvlačenje, prvo isprobajte je li dovoljno funkcionalan i može li se lagana razvući i vratiti u početni položaj za sjedenje, prije nego što ga kupite. Ipak nitko od nas ne želi dati neku određenu količinu novaca za nešto što vrijedi možda upola manje.

bracni krevt kreveti

Upoznajte svoj prostor

Veličina soba i dimenzije na ulazima ili stubištima su iznimno važne činjenice kojih bi ste trebali biti svjesni, osim ako ne želite zadržati namještaj u garaži ili podrumu za :) Ipak plaćate namještaj koji kupujete, stoga ga prvo dobro izmjerite i odredite odgovara li uopće određeni komad namještaja vašem prostoru. Također je važan jedan bitan detalj, na koji mnogi od nas zaborave :) , a to je može li odabrani komad namještaja proći kroz vrata vašeg doma ili prostorije te da li je idealnih dimenzija za mjesto gdje ga želite postaviti.

rabljeni krevet namjestaj

Odredite proračun za kupovinu namještaja

Ako želite biti mudar kupac onda odredite svoj budžet i držite ga se. Napravite ​​plan i odlučite koliko novaca možete odvojiti, kako bi ste si priuštili stvar koju želite. Također, ako imate priliku, pregovarajte s prodavačem do zadnjeg novčića.
Uz sve to ne zaboravite i na troškove dostave. Dobro provjerite osigurava li prodavatelj dostavu, a ako ne, pobrinite se da u svoj proračun dodate i cijenu dostave.

Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button