Dnevni boravk uređen prema zlatnim pravilima dizajnera

Saznajte nekoliko praktičnih savjeta i pravila koja zlata vrijede, prije uređivanja vašeg dnevnog boravka.

Želite nešto novo, nešto što će osvježiti kuću ili vaš stan a istovremeno u vama izazvati ono uzbuđenje koje ste imali prvi puta kada ste u njega ušli?
Kada ne znamo što bismo preuredili, često se prvo osvrćemo na svoj dnevni boravak i tražimo i kreiramo različite ideje koje nam mogu pomoći da naš dom izgleda svježije i novije.

stan biljke

Svako preuređenje iziskuje odvajanje vremena, novca, istraživanja..

Stoga vam donosimo nekoliko zlatnih pravila dizajnera na koja trebate obratiti pažnju pri svojoj ideji oko preuređenja dnevnog boravka prije nego se “bacite” na posao.

Za početak napravite dobar plan

Odlučite što i kako želite te otprilike koliko novaca želite potrošiti.
Skicirajte svoj dnevni boravak što točnije, onako kako bi vi htjeli da izgleda. Kao što iza svakog dobrog i uspješnog projekta mora postojati strategija i plan, takvo bi i vi trebali imati ideju i dobar plan realizacije, prije nego što krenete u uređivanje svog dnevnog boravka.

Odredite budžet koji želite izdvojiti i ne budite pritom previše škrti:) Ipak ćete u njemu uživati i provoditi svoje vrijeme svaki dan. Učinite najbolje što možete za sebe i svoj prostor!

dizajn ideje ideje pisanje

Nakon što ste odredili kojom količinom novca raspolažete krenite na prelistavanje nekih od časopisa ili web stranica za uređenje interijera u kojima možete naći raznovrsne ideje, od boja pa sve do stilova.
Vjerujemo da ćete se naći u nedoumici i nećete moći izabrati između niza ponuđenih prijedloga, no za to vam treba vremena.

Časopisi i internetske stranice služe kao vaša dobra inspiracija, no vi najbolje znate što trebate i želite od svog dnevnog boravka. Da li je to samo soba za dnevni odmor ili će u nju biti uključen i radni kutak ili je on možda spojen s kuhinjom pa vam treba novi stol za objed s pregradnim pultom?
Prespavajte svoju odluku i onda ćete zasigurno znati što je najbolje za vas.

dnevni boravak rasvejta

Da li ste znali da svjetlo i rasvjeta igraju značajnu ulogu u vašem dnevnom boravku?

Dobro svjetlo i strateški postavljena rasvjeta čine odličan ambijent u vašem prostoru, daju mu dodatni sjaj ali i uvelike pomaže kod vašeg raspoloženja – upravo svjetlo može potaknuti povećanje razine oksitocina – hormona ljubavi i sreće, a to znači da će te uz dobra rasvjetna tijela povećati i mogućnost boljeg raspoloženja..

fotelje interijer uređenje ideje

Detalji koji čine dnevni boravak još ugodnijim i elegantnijim

Osim svjetla, bitne su ponekad i mirisne svijeće koje sa svojom dodatnom iskrom mogu obasjati cijelu sobu. No, nemojte pretjerivati dovoljno je samo jedna ili dvije, da se stvori ambijent kakav do sada još niste doživjeli.

Također, kada su u pitanju zavjese, birajte one koje odgovaraju boji vašeg namještaja i postavite ih točno iznad okvira prozora kako bi efekt bio savršen.

Odabir pravog namještaja za vaš prostor

Dobar namještaj jedan je od najbitnijih elemenata.
Dizajnersko pravilo kaže – veliki namještaj postavite skroz uza zid kako bi vaša soba izgledala veća, no nemojte postavljati jedan komad namještaj za drugim uza zid jer tako gušite dimenziju sobe i činite je manjom.

dnevni boravak parketi

Ako ste se odlučili za manju sofu možete je postaviti na sredinu sobe čime se dobiva lijepi efekt a i puno prostora oko sofe. Tada ostale stvari možete rasporediti uokolo po sobi s tim da pazite na ravnotežu stvari koje raspoređujete.

Podovi su temelj na koji se sve postavlja

Kada se radi o parketima, trebate imati na umu da je to jedan od najvažnijih elemenata. Izabir pravog parketa, pločica ili čak i tepiha, uvelike doprinosi cijelom vašem ambijentu.
Stoga, kada odabirete parket pazite na to da je boja parketa slična (svjetlija ili tamnija) od boje na vašim zidovima. Bitan je kontrast koji nije prenapadan i koji je ugodan za oči.

parketi dnevni boravak

Biljke, biljke, biljke!

Prirodna atmosfera, osim što je lijepa, pridonosi vašem zdravlju. Osim što će popuniti prazna mjesta, biljke dokazano mogu pomoći zdravlju i više nego što očekujete. Neke od biljaka smanjuju krvni tlak, smiruju vod stresnih situacija, opuštaju i olakšavaju u rješavanju nekih problema. A uostalom, zelenilo i cvjetovi zasigurno će poboljšati energiju u vašoj sobi.

Saznajte više o biljkama u domu:
Idealne sobne biljke vašem domu
Koje nas biljke oslobađaju štetnih utjecaja unutar našeg stana?

Ostvarite svoje snove i uredite svoj dnevni boravak na način koji to sami najviše želite. Pravila su tu da vas usmjere i pomognu vam, ali najbitnije da u vama potaknu onu kreativnost koju duboko u sebi nosite.

Facebook Like Button