Koje nas biljke oslobađaju štetnih utjecaja unutar našeg stana?

Učinite svoj životni okoliš što zdravijim i unesite u svoj dom zdrave biljke.

Utjecaj prirode na zdrav život ne mora biti ograničen samo na prostor izvan stanova i životnih sredina. Postoje mnogobrojne idealne sobne biljke koje se mogu uzgajati u stanu a time pridonose i kvalitetnijem životnom prostoru, te zrak unutar 4 zida čine zdravijim i boljim tijekom cijele godine.

Koje su to biljke koje nam pružaju razne koristi i pročišćavaju zrak te nas oslobađaju štetnih utjecaja unutar našeg stana?

Kava

Iako kava nije uobičajena sobna biljka, lako se može uzgojiti te svojim mirisnim bijelim cvjetovima, oduševljava i osvježava vaš dom. Svim kavopijama koji žele smanjiti kavu i nadomjestiti ju s nečime, kao sobna biljka se toplo preporučuje i uvjerljivo može pružiti i više nego što očekujete.

najnovije zanimljivosti iz svijeta znanosti

Kava nas štiti od jetrenih bolesti

Bosiljak

Bosiljak je jedna od biljka koja će vam trajati do dvije sezone, te ju je jako lako uzgojiti iz sjemena. Svojom aromom savršeno pristaje salati i kuhanim jelima, no isto tako smanjuje količinu ugljikova dioksida u prostoru.

lavanda cvijeće vaza stan interijer ideja

Lavanda

Lako ju možete uzgojiti u stanu s dovoljno sunca, a najbolje ju je staviti u sobe gdje spavate ili se odmarate, jer prisutnost lavande umiruje i opušta, a time svojim ljekovitim svojstvima pomaže ljudima koji pate od nesanice.

OVDJE saznajte zašto je lavanda kraljica bilja koja očarava svojim svojstvima

Lonicera

Lonicer ili poznata još kao kozja krv i orlov nokat, svojom aromom podiže raspoloženje svima koji se nalaze u zatvorenom prostoru. Svojim intenzivnim mirisom poništava neugodne mirise koji se nalaze u prostoru ako i ustajali zrak, a time i smanjuje razinu ugljikova dioksida te odbija neželjene insekte.

Jasmin

Jedna od ljekovitih biljka koja omogućuju kvalitetan san te podiže raspoloženje. Miris jasmina ne uspavljuje, ali pridonosi kvalitetnom spavanju pružajući miran san onima koji se tokom noću prevrću ili se često bude. Vjerujte, eterično ulje jasmina sjajno je za podizanje raspoloženja.

Tekst: Wish.hr
Fotografije: Foter, Sxc

Facebook Like Button