Izaberite najbolje eterično ulje za vaše bolje raspoloženje i zdravlje

Eterično ulje raznih biljaka već tisućljećima djeluje na ljudsko tijelo, um i duh.
Hladniji dani osjetno su kraći, sunca i svjetla je manje, a na otvorenom boravimo sve rjeđe.

Česte kiše i magle dodatno utječu na raspoloženje, stvarajući osjećaj melankolije.

eterična ulja

Kako se obraniti, podignuti raspoloženje i izbjeći depresiju?

Preporučujemo vam prirodno i zdravo rješenje.
Već tisućljećima eterično ulje pozitivno djeluje na tijelo, um i duh. Prirodno eterično ulje u jednoj svojoj kapi sadrži ozdravljujuću životnu snagu biljaka koja pozitivno djeluje na um, regenerira i tijelo.

Pogledajte eterična ulja sedam najcjenjenijih biljaka čiji će vas krepki miris potaknuti na opuštanje u hladnijim i tmurnijim danima.

lavanda ulje

Eterična ulja koja ćete obožavati

Lavanda je grmolika biljka podrijetlom s grčkih otoka, učestalo se koristi u tradicionalnoj narodnoj medicini, već više od 2000. godina. Sama boja i miris lavande podsjeća na tople, sunčane dane. Zahvaljujući blagotvornom mirisu eterično ulje lavande odlično djeluje na psihu, za opuštanje, podižući raspoloženje, ali i na stanja poput nesanice, anksioznosti i stresa.

Bergamot je ugodan i svjež citrusni miris djeluje antidepresivno, budi raspoloženje i želju za životom, olakšava iskazivanje i prihvaćanje emocija. Osim toga, pomaže kod svih vrsta infekcija, gripe, prehlade, kašlja i bronhitisa.

Sandalovina je biljka kojom možete iskoristiti za mirisne večeri u svom domu jer toplim i baršunastim mirisom daleke Indije opuštaju i um i tijelo.
Ovo eterično ulje pogoduje za opuštanje, slabi stres, pojačava učinke meditacije te ublažava napetosti.

Odličan je antiseptik koji stimulira imunološki sustav.

eterično ulje

Ylang Ylang ima slatkast i puten miris egzotične biljke s Komorskih otoka donosi osjećaj mira, potiče na kreativno izražavanje te olakšava stanja stresa, depresije i nemira.
Obavijajući prostoriju svojim mirisom, budi životnu radost i energiju, pomažući potisnuti depresivne misli.

Timijan je stoljećima poznat po svojoj ljekovitosti, timijan je jedan od najjačih prirodnih lijekova. Njegovo snažno eterično ulje pomaže kod psihičkog umora, depresije i nesanice.
Nekoliko kapi eteričnog ulja timijana u večernjim satima, opustit će tijelo i odagnati sav nakupljeni stres.

eterična ulja

Naranča je tradicionalno poznato po svojem umirujućem efektu, slatko i osvježavajuće eterično ulje naranče budi životnu radost, donosi veselje i radost. Naranča podsvjesno jača osjećaj vlastite vrijednosti pa je odlična za uklanjanje depresije, strahova i napetosti.

Geranium u obliku eteričnog ulja zaslužuje svoje mjesto u svakoj kućnoj ljekarni. Njegov ugodan miris podrška je i lijek u svakoj stresnoj i psihički napetoj situaciji.

Osim toga, posjeduje i snažno antibakterijsko djelovanje, pomaže kod hormonalne neravnoteža žena te kod infekcija grla, prehlada i gripe.

Autorica: Daniela Marušić Bešić
Fotografija: Shutterstock

Facebook Like Button