Kako poboljšati raspoloženje ovih dana

Ovo nam razdoblje mirovanja potpuno suprotnog od izlazaka, druženja i uživanja koje mu je prethodilo donosi ponekad neke sumorne misli, neraspoloženje ili kod nekih i depresiju..

No kao što vrijedi i za sve u životu, tako vrijedi i za ovaj slučaj – okrenite ovo razdoblje u svoju korist, detoksicirajte svoje tijelo i dovedite organizam u ravnotežu, usporite životni ritam, uživajte na svježem zraku vašeg prozora ili balkona, prošećite po vrtu ili obližnjem parku.

Napravite planove za naredne dane u godini, kontemplirajte i pripremajte se za nove životno izazove koji predstoje u novim danima.

sreca

Kao i u svemu, bitan je stav koji zauzmemo

Biti pozitivan u današnje vrijeme nije jednostavno. Međutim, uvođenje pozitivnih promjena u vašu svakodnevnu rutinu isplati se i pozitivno vraća, bilo to kroz mentalni ili fizički trening, ranije ustajanje kojim dobivate to dragocjeno vrijeme samo za sebe ili bilo kakav svakodnevni ritual.

Često se misli da je dovoljna samo volja da se krene k ostvarivanju promjena ili pozitivnih navika, ali promjene se ne stječu voljom, nego svjesnim izborom.

Kada donesete svjestan izbor da ćete napraviti nešto samo za sebe kao na primjer jutarnje izdvajanje vremena samo za vas i vaše male jutarnje rituale, to postaje lako stečena pozitivna navika a ne manjak vremena za spavanje.

sreca-2

Kada ste zbilja pozitivni iznutra, takva promjena osjeća se kako u vašem raspoloženju nabolje i u vašem pogledu na mnoge stvari, pa tako i na vašu radnu okolinu, kolege, nadređene, te naposljetku i na sam život.

Poigrajmo se činjenicom koju su utvrdili mnogi stručnjaci, a to je da samo 17 sekundi dovoljno ponavljati pozitivnu misao da bi se na nju nadovezala sljedeća pozitivna misao. I tako stvaramo krug pozitivnih misli i pozitivne energije.

Isto vrijedi i za negativnu misao. Na nama je da izaberemo u kojem krugu ćemo se vrtiti ako samo dovoljno ustrajemo tih 17 sekundi da mislimo pozitivno.

Što se sada i ne čini tako teško, zar ne?

Ako dovoljno dugo pozitivno mislite (svega 17 sekundi), stvorit će se pozitivna energija koja će nadvladati negativnu, kao što su strahovi, nelagode, ljutnja… I svaki put će biti sve lakše, sve brže ćete „pobjeđivati“ negativnost, ta pozitivna energija će biti sve snažnija. Stoga ustrajte jer sve treba vježbati – pa tako i pozitivno stanje uma!

sreca-1

Harmoničan rad žlijezda također je bitan za našu kvalitetu života

Kako bi postigli balans u svom životu jednako je bitno znati odvojiti vrijeme za rad i vrijeme za odmor, i tu strogo podvući liniju. Često nosimo posao doma, a zajedno sa poslom brige, stres i napetost. Ulazimo u taj začarani krug kada nam svaki trenutak postaje opterećenje i više ne znamo uživati u svakodnevnim radostima.

Kvalitetan odmor nam daje dubinsku regeneraciju te djeluje na aktiviranje parasimpatičkog živčanog sustava, koji pak djeluje na aktiviranje krvotoka da cirkulira ravnomjerno po svim dijelovima tijela i svim organima. Na taj način tijelo se obnavlja, revitalizira i oslobađa od toksina.

Harmoničan rad žlijezda također je bitan za našu kvalitetu života. Na primjer, pokazalo se da osobe koje pate od depresije mogu imati problema sa radom štitnjače. Sve endokrine žlijezde su ovisne jedna o drugoj. Ako samo jedna od njih ne funkcionira ispravno, automatski ugrožava cijeli sustav jer ostale žlijezde moraju pomagati u njenom oporavku.

Pinealna žlijezda koje je možda najbitnija žlijezda endokrinog sustava je sjedište naše intuicije, naš unutarnji kompas.

Još je bitnije da ova žlijezda luči hormon serotonin. Serotonin se još naziva hormonom sreće jer nam pobuđuje osjećaj mira, zadovoljstva i entuzijazma. Balansiran rad pinealne žlijezde kod lučenja ovog hormona predstavlja i ravnotežu u našem svakodnevnom životu.

OVDJE saznajte koja je ljekovita moć sobnog bilja: Superbiljke koje uzvraćaju ljubav

Stimulirati pinealnu žlijezdu možete i svakodnevnim izlaganjem direktnom suncu barem pola sata, idealno dok na primjer šećete u prirodi ili od posla do vaše kuće, te tehnikama vizualizacije, meditacije i vježbi disanja.

AUTOR: Divine Energy Park

Facebook Like Button