Top pet eteričnih ulja koja pomažu kod smanjenja osjećaja straha i panike

Iako nas je 2020. godina naučila puno toga dobroga poput strpljenja, prihvaćanja i zahvalnosti za ono što imamo, početak nove, 2021. godine nas je izložio još većem treningu i samodisciplini.

Činjenica je da okolnosti koje uvelike utječu na naš život, poput pandemije i potresa, uopće ne možemo kontrolirati. Upravo takve, po život opasne situacije, probudile su u većini populacije u Hrvatskoj strah i paniku.

Da bismo se osjetili sigurnima u nesigurnim vremenima, važno je fokusirati se na ono na što možemo utjecati.
Za to imamo snažnu pomoć iz prirode, eterična ulja koja svojim prirodnim, organskim sastavom i moćnim djelovanjem utječu na naše emocije. To su eterična ulja koja nas smiruju i pomažu u borbi za strahom i panikom.

etericno-ulje-primjena-1

Jeste li znali da eterična ulja potiču smirenost?

Eterična ulja pokreću naš limbički sustav, dio mozga povezan s emocijama i sjećanjima te nam tako pomažu da se osjećamo smireno. Visokokvalitetna eterična ulja djeluju podržavajuće na čovjeka i njegovu psihofizičku ravnotežu.

Udisanjem mirsne esencije preko osjetila za miris dolazi do limbičkog dijela mozga koji je zadužen za emocije. Na taj način možemo djelovati pozitivno na raspoloženje.

Top pet eteričnih ulja koja pomažu kod smanjenja osjećaja straha i panike su:

1. Bergamot – organsko eterično ulje – bergamot spada u jedno od najmoćnijih antistres ulja. Izvrsno je kad smo obuzeti strahom i negativnim mislima, kreira lijepu atmosferu i priziva vedre misli, daje nam snagu i samopouzdanje.
2. Ylang Ylang – organsko eterično ulje – koristimo zbog umirujućeg djelovanja. Pomaže nam odagnati strah i vratiti izgubljeni mir.
3. Litsea – organsko eterično ulje – divnog, citrusno, cvjetnog mirisa, izvrsno djeluje kod nesanice, potiče dobro raspoloženje, lijepe misli, uklanja stres, napetost i paniku.
4. Agrumi, općenito: zelena mandarina, naranča, grejp – organska eterična ulja – citrusi svojom svježinom pokreću vedrinu, radost, lijepe misli, uklanjaju stres i strah te stvaraju lijepu atmosferu u prostoru. Prepoznatljivog su mirisa, omiljeni među svima.
5. Lavanda Millette – organsko eterično ulje – umiruje i opušta na svim razinama, daje osjećaj zaštite i sigurnosti, u difuzeru se odlično kombinira s citrusima.

etericno-ulje-primjena-2

Kratka vježba opuštanja uz pomoć eteričnih ulja

Ovo je jednostavan način korištenja gore navedenih ulja koji vas može duboko umiriti.
Na papirnatu maramicu kapnite jednu do dvije kapi eteričnog ulja po želji iz palete opisanih top pet eteričnih ulja za lakše suočavanje sa strahom i panikom.

Zatvorite oči, maramicu prinesite licu na udaljenost od oko pet centimetara i duboko udahnite na nos, izdahnite na usta, pa ponovite postupak desetak puta. Zatim odložite ruke na krilo i osjetite dlanove. Cijeli fokus na nekoliko sekundi premjestite na dlanove. Po želji možete ponoviti cijeli postupak. Ovaj postupak umiruje, uklanja napetost i strah te nam vraća fokus na sadašnji trenutak.

Antistres savjet:

Jedno ili više od gore navedenih eteričnih ulja nosite uvijek u torbici ili neka vam budu pri ruci.
Kad osjetite strah i nemir, otvorite bočicu, zatvorite oči i nekoliko puta duboko udahnite iz bočice – duboki udah na nos, izdah na usta. Ponovite nekoliko puta, dok ne osjetite da vas preplavljuje mir. Osim toga, možete jednu kapljicu ulja utrljati u prsnu kost.

etericno-ulje-primjena

BIOETERICA je linija PRIRODNIH, ORGANSKIH i SIGURNIH eteričnih ulja, koje ljudima koji brinu o svome zdravlju i žele najbolje za svoju obitelj, donosi dodatnu kvalitetu života. Bioeterica je prva linija eteričnih ulja proizvedena u Hrvatskoj. Vaša blaga snaga.

Bioeterica organska eterična ulja koja smo naveli u članku možete naručiti preko web shopa BIOETERICA ili u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Uz dopuštenje: Marketing club (sve fotografije)

Facebook Like Button