Mandali Mendrilla

Mandali Mendrilla modna je dizajnerica koja izrađuje unikatne haute couture haljine i modne umjetničke instalacije, a od prošle godine stvara kolekcije nakita od Murano stakla. Njeni čarobno lijepi proizvodi poznati su diljem svijeta, a momentalno radi i stvara u Amsterdamu kuda ju je dovela ljubav.

W: Životni put te odveo iz Rijeke pa preko Indije do SAD-a i natrag u Europu, možeš li nam ukratko opisati kako se to dogodilo i kako si završila u modnoj industriji?
Modom sam se počela ozbiljno baviti već od osamnaeste godine, kad je moja prva kolekcija odabrana kao tema hrvatskog Fashion Weeka. U Indiju sam otišla po duhovnu spoznaju, u Ameriku službeno, a u Europu, točnije prekrasni Amsterdam, meni jedan od najdražih gradova na svijetu, me odvela nova ljubav.

mandali-mendrilla-1

W: Koliko već dugo postoji Mandali Mendrilla brend i kako je tekao njegov razvoj?
Mandali Mendrilla postoji već 20 godina. Brend je počeo kao Mandali Mendrilla Atelier za izradu unikatnih haute couture haljina, i modnih umjetničkih instalacija, a prošle godine smo uveli i kolekciju nakita od Murano stakla, u suradnju s riječkim studijom Collectiv te pret a porter kolekciju Silk and Colors. Prošle nas je godine također prepoznao američki Yoga Journal, koji nas je uvrstio u jednog od pet najdražih brendova inspiriranih pozitivnim razmišljanjem i yogom. Ove godine pronašao nas je britanski VOGUE koji je pisao o našem brendu u siječanjskom izdanju, Tatler, najelitniji britanski magazin te Harper’s Bazaar u kojem ćemo izaći u rujnu.

mandali-mendrilla-3 mandali-mendrilla-2

W: Tvoj proizvodni proces je po mnogočemu drugačiji od većine drugih dizajnera, možeš li ga opisati?
U izradi odjeće pokušavam postići sto bolji energetski osjećaj svakoga komada jer svojim klijentima želim pružiti najbolje na svim razinama. Odjeću pokušavam proizvesti sa što višim estetskim i etičkim standardima i postajući filozofiju nenasilja.

W: Tko su tvoji najčešći kupci?
Moji najčešći kupci su djevojke i žene koje vole izgledati privlačno, luksuzno i moćno te nositi odjeću koja je kvalitetna i proizvedena u lijepom okruženju iz poštovanja prema sebi i okolini.

mandali-mendrilla-5 mandali-mendrilla-4

Za haute couture haljine, osobnu konzultaciju s dizajnericom i dizajniranje haljine iz snova posjetite www.mendrilla.com.

Autor: Katarina Štimac
Fotografije: Mandali Mandrilla

Facebook Like Button