Marija Borić

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Marija Borić, odaje tajne svog novogodišnjeg putovanja.

Može li tko odoljeti šarmu Marije Borić? Simpatična 27- godišnjakinja glumica javnosti je najpoznatija po ulozi simpatične služavke i partizanke Ivke iz sapunice “Ponos Ratkajevih” i uloge Zrinke Lotar iz “Najboljih godina”. Iskrena i otvorena, Marija Borić voli putovati i svoja iskustva rado dijeli. U glavnom gradu Španjolske dočekala je 2011. godinu, a odluku o tome su donjeli njezini prijatelji, i njezini dojmovi su o ponovnom posjetu Barceloni, puno jači.

U razgovoru za Wish otkriva čari svog putovanja u Barcelonu te naglašava koja mjesto obavezno trebamo posjetiti.

W: Tko je Marija Borić?

Glumica koja sanja o tome da bude plesačica suvremenog plesa ili balerina koja uz to i pjeva. Šalim se. Volim biti na vrtu, raditi zimnicu, brati povrće i voće, kuhati, kositi, plivati, štrikati, voziti bicikl..

W: Putovanje koje Vam je ostalo u sjećanju? 

Joj ima više je putovanja koje pamtim, ali kako smo sad pred Novom Godinom, onda ću pričati o svojem Novogodišnjem putovanju koje je bilo pred 2 godine. Dogodilo se spontano, od danas do sutra sam se odlučila na put i lijepo je bilo.

W: Vaš prvi posjet Barceloni ?

Aaaaa, maturalac u srednjoj školi, ludo, luuudooo iskustvo i prekrasno!! Urezane u pamćenje su mi ostale Čarobne fontane na Placa d’ Espanya i njihov ples na glazbu Celine Dion koju obožavam. Srce mi je bilo puno i plakala sam od miline i ljepote.

W: Kako bi ste usporedili svoje razmišljanje o gradu Barceloni kada ste imali 18 godina I sada?

To je potpuno drugo iskustvo. Prvi put kad sam bila sam bila u prolazu, dan i pol, a drugi put sam bila skoro tjedan dana i imali smo cijeli raspored obilaska muzeja, znamenitosti, parkova…

W: Kako to da ste odabrali Barcelonu kao grad gdje ćete otputovati?

Moji prijatelji su planirali put, pa su se neki u hodu priključili, i tako sam i ja na Staru Godinu posljednja od ekipe stigla u Barcelonu na doček.

W: Kako bi ste opisali Barcelonu za Novu Godinu?

Prvo je jako topla, bilo je oko 17 stupnjeva, u svim kafićima je neki tulumčić, po ulicama veseli ljudi i dosta onih koji ti vrebaju na torbu pa se moraš čuvati, ili je najbolje sve stavit u džepove i uzeti što manje stvari sa sobom…

W: Španjolska je poznata po svojim strastvenim plesovima. Da li ste se I Vi iskušali u plesu?

Ma obožavam plesati pa naravno da sam plesala, čak smo jedne večeri završili na dočeku brazilske nove godine i to je bilo neponovljivo iskustvo.

W: Za vrijeme svog boravka da li ste imali priliku posjetili njihovu prekrasnu tržnicu La Bocceria?

Vjerovali il’ ne , maltene s aerodroma sam došla na La Bocceriu. Ekipa koja je već na veliko bila u Barceloni, su bili u šopingu za novogodišnju večeru, prijateljica me dočekala u stanu di smo spavali da ostavim stvari i odmah smo otišle na tržnicu koja je prekrasna. Boje, pa sve kako je lijepo složeno pa šunkice koje vise kao u kakvom muzeju, pa temperamentni Katalonci, ma divno, stvarno prekrasno!

W: Da li ste probali tradicionalnu hranu u Barceloni i koliko se ona razlikuje od naše? Koje bi bile sličnosti i razlike, s obzirom na to da se i tamo ponajviše radi o mediteranskoj kuhinji?

Paella mi je zakon! I miješanja i morska i mesna. Ljutkasto je, a ja to volim! I obožavam tapasiće svih vrsta.

W: Koji bi ste restoran ili hotel preporučili čitateljima Wish.hr portala. ?

Čitateljima Wish.hr bi preporučila svakako da posjete Park Güell, Sagrada Família, Museu Picasso, Fundació Joan Miró u Parc de Montjuïc, La Bocceriu, da idu na tapasice i “vino tinto”. Restorane je najbolje da potraže u aktualnom vodiču, jer iskreno, zaboravila sam kako se zove jedan koji mi se najviše dopao, ali znam točno di se nalazi.

W: Što mislite o njihovoj kulturi I mentalitetu?

Sviđa mi se i temperament i koliko su pristupačni, samo mi se njihovi taksisti nikako ne sviđaju!

W: Koji bi simbol Barcelone izabrali kao pravi poklon za svog prijatelja/prijateljicu?

Jamón ibérico ili pata negra (pršut napravljen od crne svinje), i za prijatelja i za prijateljicu.

W: I za kraj, opišite nam neku svoju anegdotu koju Vam se dogodila za vrijeme vašeg posjeta.

Pokušala sam nagovoriti ekipu da pjevamo na La Rambli, ali nažalost nisam uspjela… Sljedeći put kad se nađem u Barceloni ću pokušati, stvarno me zanima bih li zaradila euro prije nego kaj dođe policija.

Uz dopuštenje Marije Borić (sve fotografije)
Intervju odradila: Azra Terzić

 

Facebook Like Button