Marijana Jakić na CEO poziciji u St.Moritzu – što nam je rekla o svom dolasku u Švicarsku

Marijanu sam imao prilike upoznati u St.Moritzu. Plijeni svojom osobnošću i kao da sve poznaje. Na večeri u lokalu u središtu grada kao su je svi poznavali.

Prvi dojam je bio da je poznata u gradu bogataša i još bogatijih gostiju. U razgovoru se doima vrlo energično. Marijana Jakić poslovna je žena koja obiluje vitalnošću, entuzijazmom i odlučnošću u svom profesionalnom životu. Ona je predana svom poslu i ambiciozna u postizanju svojih ciljeva. Njena energija je zarazna i inspirira ljude oko nje.

Ispričajte nam svoju životnu priču. Kako ste završili u St.Moritzu?

Rođena sam u Bosanskoj Posavini, općina Odžak te izbjegla u St.Moritz 1992., s trinaest godina. Nakon osnovne škole diplomirala sam za komercijalistu u jednom povjereničkom uredu u St. Moritzu, koji je također djelovao kao broker za londonsku osiguravajuću grupu Lloyds.

Poslije toga me karijera odvela u privatno bankarstvo u Zürich i London, gdje je moj interes za marketing i brand management porastao. Tamo sam na kraju i završila master u brand managementu.

grand hotel des bains  St.Moritz

Mjesto u kojem radite je sinonim za luksuz i na neki način je simbol Švicarske

Tako je. Brend St.Moritz ima ogromnu međunarodnu privlačnost. Destinacija je jedan od najpoznatijih turističkih brendova ne samo u Švicarskoj, nego i u svijetu. St. Moritz je mjesto gdje je 1864. godine izumljen zimski turizam.

Pionirski duh i diskrecija već su tada bili velika snaga mještana. St. Moritz je uvijek želio biti nešto drugačije. Time je destinacija postala sve zanimljivija visokom društvu, koje nam je ostalo vjerno do danas.
Trebaju mi ​​izazovi u životu. To se vidi i po mojoj karijeri.

Uvijek sam bila pozitivna i borbena. Ovdje u St.Moritzu imam privilegiju raditi sa sjajnim timom koji me podržava i dijeli moju viziju. A čim u nešto uložiš srce, dušu i strast, dolaze snaga i uspjeh!

svicarska skijaliste st.Moritz

Vaše radno mjesto nosi veliku odgovornost jer o vašim potezima djelomično ovisi turistički uspjeh

Trebaju mi ​​izazovi u životu. To se vidi i po mojoj karijeri. Uvijek sam bila pozitivna i borbena. Ovdje u St.Moritzu imam privilegiju raditi sa sjajnim timom koji me podržava i dijeli moju viziju. A čim u nešto uložiš srce, dušu i strast, dolaze snaga i uspjeh!

Koliko dolazi Hrvata i turista iz bivše Jugoslavije?

Hrvatska i zemlje bivše Jugoslavije još nisu među našim top tržištima. Međutim, vidimo stabilne stope rasta i od srca želim poželjeti dobrodošlicu novim gostima iz ove regije!

planine st.moritz jezero

Kakvi su vam dalji planovi

Posljednjih godina St. Moritz je diljem svijeta pozicioniran kao simbol ekstravagantnog, urbanog stila života, i to u planinama. Taj ćemo imidž nastaviti njegovati i u budućnosti. U tu svrhu nastojimo oprezno pomladiti brend – drugim riječima, obratiti se gostima sutrašnjice. Također ćemo produljiti sezone i ojačati stvaranje vrijednosti za samo mjesto.

Dugoročna vizija nam je jako važna, a i pažljivo definirane teme i ciljne skupine koje bi mogle biti relevantne za St.Moritz ne danas, nego sutra.

Bilo je zadovoljstvo porazgovarati i čuti njenu hrabru i ambicioznu životnu priču kao i planove za ovo najelitnije alpsko zimovalište, ali i ljetovalište. St.Moritz sam doživio ljeti i zimi i ne znam koji je dio godine ljepši i koji pruža više raznih aktivnosti.

Skijanje kao turistički proizvod je počelo u ovom, nekad zabačenom, selu koje je preraslo u mondeni gradić s luksuznim hotelima, ali i onim cjenovno prihvatljivijim.

vlado sestan na motoru st.moritz

Uz dopuštenje: Travel Advisor

Facebook Like Button