Marina Jakšić

Marina Jakšić, već se dugi niz godina bavi snimanjem televizijskih reklama koje za nju predstavljaju najdraži dio posla u medijskom svijetu.

Ova talentirana mlada žena krasila je plakate mnogih kampanja i sudjelovala u raznim televizijskim snimanjima po cijelom svijetu. Mlada Velikogoričanka diplomirani je biolog, istu je stekla na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu te je i magistar nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Da ljepota i pamet idu zajedno dokazala je ova prekrasna žena na niz životnih polja. Školovanje, mnogobrojne edukacije i rad na sebi, nisu ju spriječile da se okuša u svijet mode radeći kao model. Crvenokosa Marina, snimajući razne reklame imala je priliku proputovati mnogobrojne svjetske metropole te se na taj način upoznati s raznim kulturama i običajima svijeta. U nastavku vam donosimo intervju s ovom svestranom djevojkom.

marina-jaksic-01

W: Kako ste uopće krenuli u svijet mode i snimanja?
U svijet mode krenula sam s nepunih 19 godina sasvim slučajno. Upoznala sam modnu agenticu Anu Sikavicu koje me pozvala kod sebe u agenciju i tako je sve polagano krenulo. Nikada nisam vjerovala da ću sa svojih 170cm uspjeti toliko snimati i putovati, međutim kasnije su samo uslijedila i predstavništva agencija iz inozemstva.

W: Imate 28 godina, a još uvijek se bavite snimanjima. Mnogi bi rekli da su godine u ovoj industriji presudna stvar?
U inozemstvu je stvar malo drugačije posložena nego ovdje. Činjenica je da vani postoji dosta agencija koje se bave snimanjima reklama i kampanjama za različite profile, a jedna od kategorije je i komercijalni modeling za žene srednjih godina. Postoji mnogo modnih brandova i kuća koje traže normalne i zrele žene za predstavljanje svog proizvoda, a ne 15-godišnjakinje koje će nap. prezentirati kreme za bore jer to jednostavno nije prirodno. Naravno, svake godine nose svoju kategoriju snimanja i normalno je da se vi ne možete uspoređivati s djevojčicom koja se tek razvija. Godinama se uopće ne zamaram, a sada sam jedna mlada, zrela žena koja zna što želi. Završila sam željeni fakultet i magistrirala, a uz sve to sam uspjela dosta toga snimiti i proputovati svijet. Zapravo kada razmislim to uopće nije loše. Danas mi je razmišljanje takvo da ako mi upadne kakvo potencijalno snimanje i prilika da posjetim koju novu zemlju-super, a ako ne ovdje je i dalje moja diploma koja me hrani i koja mi je prioritet. Najviše volim komercijalno tržište, a Njemačka je idealna zemlja za to.

marina-jaksic-02

W: U kojim ste hrvatskim TV reklamama bili?
Sudjelovala sam u dosta hrvatskih reklama, a neke od njih su sljedeće: B-net, Franck, LIDL, T-com, Karlovačko pivovara, razne farmaceutske firme, automobilske industrije, Cocktu i mnoge druge. Također bih voljela napomenuti da sam bila pozvana na fotografiranje kao predstavnik nutricionista od strane instituta „Ruđer Boškovića“ koji je izabrao 12 osoba za fotografiranje povodom svjetsko dana za prevenciju raka maternice pod nazivom „Biser mudrosti“.

W: Nedavno ste posjetili Karibe. Možete li nam opisati kako je tamo i koji je bio povod vašeg odlaska tamo?
Da posjetila sam Karibe, točnije otočje Curacao. Otok je prekrasan i jedno od najljepših mjesta koje sam imala prilike posjetite. Otok jednostavno odiše toplinom, bojama, radošću i pozitivnom energijom. Na otoku je boravilo nas nekoliko povodom snimanja reklame za jedno nacionalno piće i moram priznati da mi je to bilo vrlo lijepo iskustvo. Nadam se da ću se u skorijoj budućnosti opet posjetiti ovaj čarobni otok.

marina-jaksic-03

W: Možete li u nekoliko rečenicama našim čitateljima opisati otok Curacao?
Otok Curacao prekrasan je maleni otok s nešto više od 200,000 tisuća stanovnika. Pripada popularnim Karibima, a cijeli otok prepun je endemičnih vrsta koje možete vidjeti samo na ovom otoku. Arhitektura glavnog grada je vrlo specifična budući da je cjelokupan grad potpuno u bojama. Sve kuće su u kričavim bojama i govore jednu posebnu priču za sebe. Stanovništvo je vedro i nasmijano, a sve glavne radnje se odvijaju na ulicama. Na Karibima sam imala priliku plivati s dupinima što sam oduvijek i htjela napraviti budući da sam biolog. Jednostavno čarobno.

W: Koja je vaša najdraža kuhinja i možete li usporediti kuhinju ovdje i na Karibima?
Obožavam mediteransku kuhinju i morsku hranu. U zadnje vrijeme počela sam dosta konzumirati jela iz turske kuhinje budući da mi je dečko iz Turske, a Turska je poznata po odličnim specijalitetima. Što se tiče kuhinje na Karibima i usporedbi s našom ona je zaista drugačija. Tamo dosta konzumiraju jela koja u našem podneblju nisu uobičajena poput juhe od banane, prepečenaca od listova lavande, šnicle od kakaovca i slične stvari. Meni je bilo jako ukusno i naravno da sam sve probala.

marina-jaksic-04

W: Jeste li zaljubljeni?
Da, zaljubljena sam. Sretna sam jer uz sebe imam svog dragog dečka Doruka koji me podržava u svemu i moja je najveća potpora.

W: Najdraži grad koju ste posjetili?
Obožavam putovati i za mene su sve zemlje lijepe na neki način. No ako baš moram izdvojiti to bi bio New York i Barcelona. U budućnosti bih voljela posjetiti Mauricius, Island, Kubu i Galapagos.

W: Vaši planovi za budućnost?
Smatram se kreativnom i upornom osobom. Nikada mi nije bilo teško raditi za željene ciljeve, a niti sam tip koji lako odustaje. Volim pisati, obožavam književnost, osoba sam koju putovanja ispunjavaju i jednostavno uživam u životu. Živim za trenutak i jednostavno ne planiram što će biti za deset godina. Smatram da će mi život dati što mi je i namijenio.

Autor: Diana Mikloš
Izvor fotografija: Privatni album Marina Jakšić za svrhu intervjua

Facebook Like Button