Mirjana Brlečić osvaja svijet Nikel kozmetikom

Snažna ste žena koja puno putuje, uživa, ali i stvara. Osmislili ste savršenu prirodnu kozmetiku pod nazivom Nikel i za mnoge proizvode dobili i osvojili zlata i mnoge nagrade diljem svijeta. No krenimo ispočetka. Jučer, danas , sutra.

W: Magistra se farmacije i imate svoje ljekarne u kojima se mora imati mnogo odgovornosti i strpljenja s pacijentima. No kada se u Vama rodila ideja za stvaranje nove linije kozmetike i to baš pod nazivom Nikel?

Još od studentskih dana za svoju osjetljivu kožu bezuspješno sam pokušavala pronaći “pravu” kremu. Stoga sam sama počela eksperimentirati s prirodnim kozmetičkim pripravcima dok nisam pronašla formulaciju koja je savršeno odgovarala upravo mojoj koži. Slične formulacije spravljala sam i za svoje prijateljice, bile smo oduševljene: one svojim kremicama, a ja povratnim informacijama! Kasnije, radom u vlastitim ljekarnama,
Imajući uvid vrhunske kozmetičke proizvode kao i tegobe kupaca koji sve više pate zbog učestalih alergijskih reakcija na mnogobrojne sastojke u preparatima za njegu kože, želja mi je bila stvoriti prirodnu kozmetiku bez nepotrebnih dodataka, kozmetiku sa 100% prirodnim djelatnim komponentama koja ne „samo“ da će njegovati već i pomoći u uklanjanju tegoba… kozmetiku koja će biti dio cjelovitog zdravlja.
Tako je nastala linija Nikel, ime joj je dao moj suprug Veno.

W: Koliko je uopće novaca potrebno da se pokrene jedan takav mehanizam i proizvodnja kakvu ste zasnovali Vi? Što biste savjetovali mladim ljudima po tom pitanju?

Ne treba veliki kapital, ali treba puno truda, rada, predanosti i prije svega ljubavi za ono što stvarate.
- Imam rijetku privilegiju da strasno volim svoj posao. Uspjeh ne dolazi preko noći, potrebna su mnoga odricanja, no, ako vjerujete u ono što radite, energija je nevjerojatna i sve se stigne. Stoga, nema dvojbe, imate li ideju u koju vjerujete, krenite, uspjeh neće izostati!

W: Mnogi proizvodi osvojili su svjetska priznanja i medalje. Kako se dolazi do takvih natjecanja i prezentacija vlastitih proizvoda na planu kozmetike?

Cijela linija Nikel je dobila mnogobrojna priznanja i zlatne medalje za inovativni i prirodni proizvod, od Velike Britanije preko Rusije, SAD-a i naravno, Hrvatske. Za prvu izložbu inovativnih proizvoda na kojoj sam predstavila Nikel liniju dobila sam pozivnicu Ministarstva gospodarstva. Bilo je to 2005. godine kada sam, uz ostalo, predstavila i svoju prvu kremu, ujedno prvu hrvatsku probiotičku kremu. Kasnije sam dobila poziv Saveza inovatora, koji potiče inovacije na svim poljima i organizira izložbe inovativnih proizvoda. Na tim je izložbama Nikel bila prepoznata i nagrađena sa vise od 20 svjetskih zlatnih medalja.

W: Koja je zadnja nagrada i za koji proizvod koju ste osvojili?

Zlato u Americi, za Nikel probiotik kremu, koja obnavlja vrlo oštećenu kožu. Izvrsna je i za djecu i za odrasle koji imaju problem sa alergijama, crvenilom, dermatitisom, a pomoć je i u terapiji psorijaze. Značaj ove nagrade je izuzetan: iako je Nikel Probiotik krema bila prvi proizvod iz linije Nikel (kreirana 2005. godine), tek sada je bila predstavljena na INPEX-u i osvojila zlato!

W: Da li se kozmetika Nikel prodaje u nekoj stranoj zemlji i kako je tamo prihvaćena? Kako ste uspjeli u tome?

Prodaje se u Sloveniji, Nizozemskoj i Njemačkoj. Prilikom posjete Hrvatskoj, mnogi su imali priliku upoznati Nikel i htjeli su je nastaviti kupovati i u svojoj zemlji. Tako je nastala poslovna suradnja.

W: Kojih se načela držite u svom životu kad je u pitanju posao, a kojih kada je u pitanju prijateljstvo?

I prijateljstvo i posao može opstati ako im posvećujete vrijeme, pažnju i ljubav.

W: Mnogo putujete što poslom što u društvu bliskih prijatelja? Koja Vam je zemlja ostala u najljepšem sjećanju i što je to točno ostavilo na Vas najsnažniji dojam?

Uvijek se ponovo volim vratiti u Pariz. Mnogi su u svojim pismima, pjesmama, knjigama rekli: u Parizu se osjećam kao doma. Male knjižare i teatri, ulice Pariza, miris, izlozi, opuštenost, sve to zajedno daje jednu posebnu energiju.

W: Vrlo ste njegovani za što je zaslužna, pretpostavljamo, kozmetika Nikel, ali ste također uvijek pomno odjeveni. Koja su Vaša omiljena mjesta za kupovinu garderobe?

Ne razmišljam puno, jer imam svoje stalno mjesto na kojem se odijevam od najmlađih dana, kod Kety Balogh. Ponekad na nekom od svojih putovanja kupim poneki komad odjeće, ali se uvijek ponovo vraćam Kety.

W: Opće je poznato da žene imaju svoje omiljene filmove i gledaju ih više puta tijekom života. Koji je film “Vaš” film kojeg ste pogledali u više navrata i zašto?

Volim pogledati film koji je napravljen po nekoj knjizi. Iako je uvriježeno mišljenje da filmsko platno ne može biti tako dobro kao knjiga, to nije uvijek pravilo. Zadnji takav film koji sam pogledala bila je Ana Karenjina, ta nova filmska verzija me oduševila…

W: Na kraju bi nas zanimalo koji su Vaši planovi i interesi u budućnosti?

S puno ljubavi i dalje razvijati prirodne proizvode za njegu lica i tijela, proizvode s identitetom NiKEL!

Nikel_Mirjana_Brlecic_p

Autor: Diana Mikloš
Fotografije iz osobnog albuma Mirjane Brlečić

Facebook Like Button