Miro Čabraja glumac vrijedan divljenja

Miro Čabraja ima samo 23 godine i diplomu Fakulteta za film i scenske umjetnosti iz Zagreba. Javnosti je poznat po brojnim reklamama koje se vrte na domaćoj televiziji, a zavidne uloge imao je i u mjuziklu, poznatoj seriji te predstavama za djecu koje je sam režirao.

Kako je ovaj mladi i talentirani glumac u kratko vrijeme uspio postići toliko puno te je nedavno zagrebačku adresu zamijenio beogradskom, saznajte u ekskluzivnom intervjuu za Wish portal.

W: Glumac si koji je pokrenuo vlastito poduzeće na drugoj godini fakulteta. Zašto se tvoja tvrtka koja se bavi kreiranjem i izvedbom visoko vrijednih edukativno-zabavnih radionica za djecu zove La La Land?
Pri osnivanju poduzeća imao sam u planu otvarati igraonicu za djecu i ime La La Land mi se učinilo dovoljno kreativno, klincima zanimljivo.

W: Tko ti je najveća životna podrška i zašto?
Najveća podrška su mi roditelji. Dva prekrasna bića koja su dala sve da bih ja bio tu gdje jesam, bavio se poslom kojim se želim baviti. Bili su uz mene u svim trenutcima, lijepim i manje lijepim. Razumiju me, a to je definitivno najbitnije.

miro-cabraja-1

W: Jesi li izgubio dio prijatelja otkad se baviš glumom?
Da, smanjio mi se krug prijatelja za vrijeme studiranja na Akademiji i otkako radim punom parom. Razloga je više – manjak vremena pa se posvetiš samo onima koji se u odnos daju jednako koliko i ti, dok su se neki odnosi jednostavno prirodnim putem razišli i to je sasvim u redu. S godinama shvatiš da je pravih prijatelja malo, da stanu na prste jedne ruke.

W: Prva uloga bila ti je u mjuziklu “Legenda Ružice grada” u ZGK Komedija. Bi li radio mjuzikle i u budućnosti?
Rado! Volim mjuzikle, gledati ih, ali i glumiti u njima. Želja mi je jednoga dana režirati i vlastiti mjuzikl. Pjevanje mi nije strano, plesom se bavim od svoje sedme godine, a sada sam završio i glumu. Mjuzikl je nekako spoj svega što volim i što me čini sretnim.

W: Dosad si igrao različite uloge, no koja je tvoja najneobičnija uloga?
Božidar, Daniil Harms, Pomalo neobični slučajevi; dječak koji priča kako je rođen, kako je predvidio prve znake genijalnosti i kako je rastao… Harmsa sam pripremao za Lidrano, još prije akademije, i radio sam ga po principu maskica, gdje glumac glumi više lica. Zahtjevno, ali meni osobno zanimljivo, izazovno i volio bih u budućnosti raditi slične predstave.

miro-cabraja-2

W: Kratko i jasno – film ili kazalište?
Spletom okolnosti trenutno sam više u kazalištu, no u budućnosti bih volio raditi i film i kazalište podjednako. Ne bih se opredjeljivao. Gajim strast i prema jednom i prema drugom.

W: Koje predstave si pogledao, a da su te se posebno dojmile? Možeš li preporučiti što našim čitateljima?
Hinkemann, Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Igora Vuka Torbice. Predstava koju sam pogledao četiri puta i mogao bih ju opet pogledati. I opet i opet… Svakako bih spomenuo i predstavu “Dok nas smrt ne razdvoji” Mire Furlan u režiji Mikija Manojlovića, gostujuća predstava iz Beograda koja je također izvođena u Zagrebačkom kazalištu mladih.

W: Čuli smo da voliš pisati te imaš već nekoliko tekstova spremljenih u ladici, od kojih ćeš neke uskoro predstaviti i javnosti. No, spremaš li se izdati i kakvo knjiženo djelo?

Istina je, volim pisati te slobodno vrijeme koristim uglavnom za smišljanje novih tekstova za predstave. Ipak, za sada se ne spremam izdati knjiženo djelo, iako bih imao o čemu pisati. Ne kažem da jednoga dana neću, samo se trenutno još ne osjećam spremnim.

W: Znamo i da se trenutno nalaziš u Beogradu gdje radiš na režiji autorske predstave. Koji su još projekti u planu u skoroj budućnosti?
Trenutno tri moja autorska testa čekaju da ugledaju svjetlo dana, i to će biti u ovoj kazališnoj sezoni. Kako ste spomenuli, trenutno radim na režiji autorske predstave “Ti i Ja – naučnika dva” u Beogradu. Zatim ću u Zagrebu režirati predstavu, također autorsku, u kojoj će mi partner biti jedan jedini i neponovljivi Žarko Potočnjak. Treća predstava, koju sam napisao u suradnji s Doroteom Šušak “Kad narastem bit ću” također je u planu za režiju ove kazališne sezone u sklopu jednoga projekta.

Facebook Like Button