Mistične i najljepše znamenitosti Rima koje će vas oduševiti

Kada bi ste na jedan list papira sastavili cjelokupni popis što bi ste sve mogli vidjeti u Rimu, iznenadili bi ste se koliko bi popis bio bogat i dugačak.

Prepun turističkih znamenitosti i svjetski poznatih mjesta, Rim osvaja srca mnogobrojnih turista. Od renomiranih svjetskih i turističkih atraktivnih središta i zdanja poput povijesnog Koloseuma, do iznimno zanimljive priče oko Ville dei Quintili, Rim jednostavno ima toliko toga za ponuditi!

hram italija rim

Znači, ako planirate posjetiti Vječni grad i želite od svog putovanja napraviti najbolji album za sijećanje, onda bi naša selekcija najboljih turističkih atrakcija Rima mogla biti prava stvar za vas.

Ostia Antica

Ostia Antica

Budimo iskreni, kada se razmišlja o tome što treba vidjeli u Rimu, Ostia Antica vjerojatno nije na prvom mjestu liste prioriteta. Iako slabije posjećen, ovaj dragulj jedan je od najboljih rimskih turističkih atrakcija. Ostia sadrži nevjerojatno dobro očuvane ostatke rimske antičke luke koje će vas oduševiti pri razgledu. Ova atrakcija povijesnog dijela Rima je fascinantan i jedinstven dragulj za istraživanje.

colosseum

Koloseum

Koloseum se pojavljuje na svakom popisu turističkih vodiča kroz Rimu. I to s dobrim razlogom.
Nekad najveći amfiteatar Carstva, gdje su se gladijatori, osuđenici i lavovi podjednako borili za svoje živote, Koloseum apsolutno morate vidjeti unatoč gužvi koja će vas čekati u bilo koje doba dana….

Villa_quintili

Villa dei Quintili

Od svih mjesta koji se predlažu za obilazak u Rimu, Villa dei Quintili jedno je od najvažnijih mjesta za razgled, ali nevjerojatno, ovo je zdanje koje je pomalo zaboravljeno. Ipak, ova je drevna prigradska villa zadivljujuća, a poznata je zbog, ne samo zbog vlasnika cara Komoda (negativca u Gladijatoru, već i zbog svoje veličine. Imala je čak velike terme koje su se napajale iz vlastitog vodovoda te hipodrom zbog čega su arheolozi prilikom iskopavanja prozvali Rimska Vecchia (“Stari Rim”).

Mithraeum_San_Clemente_Rom

San Clemente

Jeste li ikada čuli za božanstvo Mithras? Da su se stvari drugačije odvijale možda bi se svi klanjali upravo njemu. Ovaj podzemni hram pruža neposredan uvid u povijesnu slojevitost Rima.
Dok ćete se spuštati u dubinu 18 metara ispod zemlje, vratit ćete se u prošlost za oko 2000. godina i povijest doživljeti na svoj način.

Od svih podzemnih rimskih građevina ovaj hramo posvećen je indo-iranskom bogu Mithrasu koji je možda i najzagonetniji. Što se dogodilo u ovom drevnom gradu sastavljenom od 35 mithraea – podzemnim mjesta susreta ljudi koji su štovali Mithre.

Palatine Hill roma

Palatine Hill

Starorimski Palatine Hill je svojevrsni Primrose Hill svojih dana – tamo gdje su dolazili svi oni koji su htjeli biti viđeni. Danas je među najposjećenijim rimskim turističkim atrakcijama te spada u jedne od najimpresivnijih gradskih drevnih lokaliteta. Nekoć su na ovom lokalitetu bile izgrađivane najveće palače rimskih moćnika. Ako se zateknete u ovom razgledu ne propustite posjetiti kuće Augusta i Livije.

Facebook Like Button