Šri Lanka otok zapanjujućih znamenitosti i savršenom klimom za posjet cijele godine

Šri Lanka spada u neodoljivu destinaciju koja nudi zapanjujuće plaže, bezvremenske kulturne znamenitosti, srdačnu dobrodošlicu, očaravajuće plantaže čaja na brežuljcima, ukusnu hranu i šarolik životinjski svijet. Bez obzira dolazite li u posjet prvi puta ili se vraćate Šri Lanka vam uvijek nudi svoje nezaboravne atrakcije.

šri lanka 1

Šri Lanka – otok u Indijskom oceanu sa savršenom klimom za posjet tijekom cijele godine

Zapadni i južni dio otoka bogat je plažama uz brdovitu unutrašnjost te ga je najbolje posjetiti između prosinca i ožujka, a za posjet istočnoj obali povoljnije je razdoblje od travnja do rujna.

galle šri lanka

Idealna mjesta za odsjedanje

Na ovom čarobnom otoku postoje mnogi hoteli i resorti koji nude savršen smještaj uz vrhunsku uslugu, a ujedno ćete se odmaknuti od već viđenih mjesta i otkriti skrivene dragulje ovog otoka.

Predlažemo neke od prekrasnih mjesta za odsjedanje u Šri Lanci koja nude jedinstvene i nenadmašne lokacije na kojima ćete zaista imati jedinstven i nesvakidašnji odmor za pamćenje.

šri lanka odmor

The Ceylon Tea Trials

Ovo je prvi hotel i resort na svijetu koji je bio smješteno na plantaži čaja, a sastoji od pet obnovljenih kolonijalnih rezidencija.

Namještaj je precizno odabran kako bi se moderno prikazala gracioznost kolonijalnog doba, savršena usluga batlera i gurmanska kuhinja koja će vas zainteresirati za ovo mjesto. Lokacija hotela se nalazi na nadmorskoj visini od 1250 metara a posebno ga definiraju prekrasne panorame udaljenih planina te zelena bujna polja čaja.

šri lanka

Wild Coast Tented Lodge

Wild Coast Tented Lodge se nalazi na obali Nacionalnog parka Yala. Uživajte u divljini iz luksuznih objekta s pet zvjezdica koje omogućuju pristup plaži i džungli. Park je posebice poznat po velikoj populaciji leoparda.

odmor resort sri lanka

Cape Weligama

Uzbudljiv položaj na vrhu litice smještene na jugu otoka, Cape Weligama je pravi raj na plaži s palmama, kokosima i nepreglednim oceanom. Posebice se može pohvaliti jer je odabran u 50 najboljih luksuznih hotela na svijetu.

hotel resort šri lanka2

Amangalla i Amanwella

Aman grupa vas ne može razočarati pa tako ni ove dvije rezidencije nisu nikakva iznimka. Nude neizmjeran luksuz kao skoro nitko drugi. Ako poželite odsjesti u Amangallu imat ćete priliku istražiti bedeme drevne utvrde Galle, a ako želite potpuni odmor odaberite prekrasno mirno mjesto Amanwella na južnoj obali.

resort sri lanka

Izvan suvremenog svijeta

Gal Ova Lodge
Potpuno se isključite iz svih društvenih mreža i vratite se prirodi u ovom skrivenom dragulju koje se nalazi na istočnoj strani otoka Šri Lanke.
U ovom ekološkom raju bez telefona i interneta imat ćete dovoljno vremena za stvarno osvježavanje i istraživanje oko 20 hektara privatne džungle.

Uz organiziranu šetnju s domorodcima iz obližnje Vedde možete upoznati posljednju preostalu zajednicu domorodačkog stanovništva Šri Lanke koja još uvijek prebiva u šumi.

resort džungla šri lanka

Za vrhunski kulinarski ugođaj

Santani Wellness Resort
Najbolje luksuzno wellness mjesto za odmor na otoku nalazi se u planinama Šri Lanke.
Opustite se i uživajte u njegovoj izuzetnoj ponudi gurmanskih jela, ako treba prilagođenim vašim potrebama. Resort je smješten na samo sat vremena vožnje od povijesnog, i za stanovnike otoka, svetog grada Kandya na nekadašnjoj plantaži čaja, bujnog zelenila u malom seoskom naselju Werapitiya. Ovaj izlet nikako nemojte propustiti jer će vas mjesto potpuno oduševiti.

hotel resort šri lanka

Za grupni posjet

Ani Villas
Ako tražite privatnu vilu za svoju obitelj ili želite odsjesti s više prijatelja, Ani Villas je predivan odabir s all-inclusive uslugom. S ovog mjesta moći ćete promatrati kitove, surfati na plavetnim valovima, a možete posjetiti neki od životinjskih rezervata Šri Lanke.

U trenucima opuštanja svakako degustirajte čaj s obližnje plantaže, a u danima odmora na ovom mjestu čeka vas obilazak još pregršt kulturnih znamenitosti i aktivnosti koje se mogu doživjeti samo na ovom lokalnom području.

veranda šri lanka

Ručak s pogledom

Lunuganga Garden
Uživajte u ručku u poznatim vrtovima arhitekta Geoffreya Bawa. Lunuganga Estate zapravo je bila njegova seoska kuća u kojoj je ljepota vrta djelovala na njega kao muza, te ga je potaknula i dala mu inspiraciju da postane vrhunski arhitekt. Bez obzira na gurmanski užitak šetnja vrtom prije ili poslije jela upotpunit će vaš doživljaj ovog čarobnog mjesta.

sigiriya dambulla unesco sri lanka

Privatni obilazak

Šetnja Colombom s Markom Forbesom
Otkrijte skrivena blaga grada u vođenoj pješačkoj turi s kustosom, istraživačem prirode i divljih životinja, rođenim Markom Forbesom. Sa startom u drevnoj nizozemskoj uličici očekuju vas tri uzbudljiva sata šetnje po ulicama, obilaska uličica i prolaza, kupovina suvenira u trgovinama, a svidjet će vam se i crkve te zgrade – tvrđave u dijelu grada Pette.

šri lanka gradić

šri lanka domoroci

Neobičan objed

Dining in the Bush

Na Šri Lanci nikako ne propustite odličan roštilj u divljini i objedujte pod zvijezdama u Nacionalnom parku Yala. Smjestite se oko logorske vatre na samom rubu nacionalnog parka, ili možda divlju pustu plažu kako bi uživali u potpunoj privatnosti i ukusnom zalogaju sa svojim društvom na ovom savršenom putovanju.

šri lanka slonovi

Piće uz zalazak sunca

Veranda u Amangalli

Smještena u prekrasnom hotelu Amangalla Veranda koja je smještena na četvrtom katu otvara raskošan pogled na tvrđavu Galle. Savršeno mjesto za uživanje u piću uz zalazak sunca.

znamenitosti šri lanka

Kokteli na brodu

Zamislite samo zalazak sunca uz ukusne koktele na brodu dok plovite oko tvrđave Galle. Isplovite s Jungle plaže i uživajte u prekrasnom krstarenju uz zalazak sunca uz obalu Galle oko ove znamenitosti koja je uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Facebook Like Button