Kao i svakog vrućeg ljeta najbolje osvježenje traži se u finim koktelima, bilo kao aperitiv prije ručka ili večere, bilo kao opuštajuće piće za pijuckanje ispod suncobrana. Kokteli su bili i ostali jedno od najpopularnijih pića u vrijeme vrućih sunčanih dana odmora.
A kako je gin najbolje kombinirati s tonikom evo nekoliko riječi o ovom osvježavajućem piću
Inače suština tonika koji svoje korijene krije u Andama, na mitskom Inka području. To nije slučajno. Ovo je mjesto gdje je otkriven kinin. Tamo ovaj sastojak dobiva autentičnost proizvoda s korijenima u regiji koji idu natrag stotine godina. Premium tonik čiji je kinin ručno ubran 1724 metara iznad mora u Andama, službeno je jedan od najboljih tonika na svijetu.
NAPRAVITE KOKTEL SMOKEY MEDITERRIAN DUO
Gin 4cl
1724 tonik 10cl
2-3 bobice borovice
2-3 bobice borvnice
grančica ružmarina
Priprema koktela:
Čašu za gin aromatiziramo koristeći metodu paljenja grančice ružmarina. Nakon toga rashladimo čašu, dodamo 2-3 bobice borovice i ulijemo gin, promješamo i stavimo led 4-5 kockica te opet lagano promješamo. Nadodamo leda i ulijemo tonik 1724. Ukrasimo s grančicom ružmarina i par bobica borovnice koje stavimo u čašu.
SPRAVITE KOKTEL TRIPLE ORANGE
Gin 4cl
1 barska žlica marmelade od gorke naranče
orange bitter 1cl
tonik 1724
Priprema koktela:
Ohladimo čašu te ulijemo gin, dodamo 1 barsku žličicu marmelade od gorke naranče i 1cl orange bittera te promješamo, dodamo led i opet 3-4 puta lagano promješamo. Nadopunimo led i ulijemo tonik 1724. Ukrasimo spiralom od korice naranče koju stavimo u čašu.
ITALIAN MULE KOKTEL NAJPOPULARNIJI ZA DOBAR PARTY
Gin 5cl
svježe cijeđeni sok od limete 2cl
svježi đumbir 2 g
menta par listića
Pimento ginger beer 10cl
Priprema koktela:
U limenku stavimo led do pola, ulijemo gin i sok od limete, dobro promješamo i dodamo led u kockicama 5-6, te ulijemo Pimento ginger beer i lagano opet promješamo. Ukrasimo sa vrhom svježe mente i komadićem korijena đumbira.
KOKTEL ROBY MARTON STAR
Gin 4cl
zvjezdasti anis 2 kom
tonik 1724 10cl
stabljika cimeta
Priprema koktela:
U rashlađenu goblet čašu stavimo zvjezdasti anis i ulijemo gin te lagano promješamo. Dodamo led 4-5 kockica i opet lagano promješamo te ulijemo tonik 1724. Na vrh naribamo cimet u stabljici.
KOKTELPINKY GIN FIZZ
Blue Gin 4cl
hibiskus 3 kom
limunova korica
1724 tonik 10cl
Priprema koktela:
U rashlađenu goblet čašu stavimo komadiće hibiskusa i ulijemo gin te promješamo sa barskom žlicom, dodamo led i ulijemo tonik 1724. Čašu ukrasimo sa spiralom od korice limuna koju stavimo u čašu.
KOKTEL COLOMBIAN
Gin 4cl
tonik 1724 10cl
suha kriška naranče 3 kom
cimet stabljika
Priprema koktela:
U rashlađenu long drink čašu ulijemo gin, dodamo 4-5 kockica leda i ulijemo tonik 1724, lagano promješamo, nadopunimo ledom. Čašu ukrasimo sa suhim kriškama naranče koje stavimo u čašu te ubacimo cimet u stabljici.
KOKTEL PINEAPPLE BUMP
Havana rum 4cl
amaretto liquer 3cl
triple sec liquer 1cl
svježe cijeđeni sok od limete
ODK sugar syrup 1cl
svježi sok od ananasa
svježi sok od naranče
tartar od ananasa.
Priprema koktela:
U shaker uliti 4cl ruma, amaretto liquera 3 cl, triple sec 1cl, ODK sugar syrup 1cl, dodati svježe cijeđene sokove od limete, ananasa i naranče te sve dobro protresti. Poslužimo u rashlađenu bakrenu čašu zajedno sa mrvljenim ledom i ukrasimo sa tartarom od ananasa.
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografiej)