Najbolji kokteli i pića s ginom na našoj su top listi ovog ljeta

Kao i svakog vrućeg ljeta najbolje osvježenje traži se u finim koktelima, bilo kao aperitiv prije ručka ili večere, bilo kao opuštajuće piće za pijuckanje ispod suncobrana. Kokteli su bili i ostali jedno od najpopularnijih pića u vrijeme vrućih sunčanih dana odmora.

OKUSI GIN MARE

Smještena uz La Costa Dorada ili ˝Golden Coast˝ destilerija obitelji Giro počela je proizvodnju gina 1940 g, zajedno sa drugim vinima i alkoholnim pićima, čija proizvodnja datira iz 1835.g.

Za razliku od tradicionalnih aroma u ginu, u kojima ipak dominira smreka, Gin Mare je započeo put za potpuno novu ideju gina.

Osim tipičnih bilja i začina kao što su bobice borovice, korice limuna, korice seviljske naranče, kardamoma i korijander sjemena, ono najzanimljivije u ovom ginu je upotreba Arbequina masline. No to nije sve.
Ovaj besprijekorni gin ima i talijanski bosiljak, turski ružmarin i grčki timijan, dodatno evocirajući duh mediterana.

Mi ga preporučujemo sa tonikom 1724, i to u kombinaciji sa ružmarinom i 2-3 bobice borovice, ili sa marmeladom od naranče i sokom od limete.

Inače suština tonika 1724 ima svoje korijene u Andama, na mitskom Inka području. To nije slučajno. Ovo je mjesto gdje je otkriven kinin. Tamo ovaj sastojak dobiva autentičnost proizvoda s korijenima u regiji koji idu natrag stotine godina. Premium tonik čiji je kinin ručno ubran 1724 metara iznad mora u Andama, službeno je jedan od najboljih tonika na svijetu.

NAPRAVITE KOKTEL SMOKEY MEDITERRIAN DUO

Gin Mare 4cl
1724 tonik 10cl
2-3 bobice borovice
2-3 bobice borvnice
grančica ružmarina

Priprema koktela:
Čašu za Gin Mare aromatiziramo koristeći metodu paljenja grančice ružmarina. Nakon toga rashladimo čašu, dodamo 2-3 bobice borovice i ulijemo gin, promješamo i stavimo led 4-5 kockica te opet lagano promješamo. Nadodamo leda i ulijemo tonik 1724. Ukrasimo s grančicom ružmarina i par bobica borovnice koje stavimo u čašu.

gin-mare-3 gin-mare-2

SPRAVITE KOKTEL TRIPLE ORANGE GT

Gin Mare 4cl
1 barska žlica marmelade od gorke naranče
orange bitter 1cl
tonik 1724

Priprema koktela:
Ohladimo čašu za Gin Mare te ulijemo gin, dodamo 1 barsku žličicu marmelade od gorke naranče i 1cl orange bittera te promješamo, dodamo led i opet 3-4 puta lagano promješamo. Nadopunimo led i ulijemo tonik 1724. Ukrasimo spiralom od korice naranče koju stavimo u čašu.

ROBY MARTON PREMIUM ITALIAN GIN – KOKTEL KOJI ODUŠEVLJAVA NEPCA

Za proizvodnju Roby Marton gina koriste se isključivo najkvalitetnije žitarice i čista izvorska voda kroz proces duple destilacije. Dio proizvoda konačne destilacije stavlja se u bačve, te je podvrgnut hladnoj infuziji i završnom rafiniranju.

Također u proizvodnji se koriste kore raznog citrusnog voća, cimet, sladić, sjemenke anisa, bobice borovice, ružičasti papar, crni papar, hren, đumbir, crveno bobičasto voće i klinčić. Što se okusa tiče, Martons´gin vrlo je kompleksan, odlične strukture i suhoće sa notom borovice, slatkog korijena i đumbira koje slijede citrusne note pri završetku

ITALIAN MULE KOKTEL NAJPOPULARNIJI ZA DOBAR PARTY

Roby Marton gin 5cl
svježe cijeđeni sok od limete 2cl
svježi đumbir 2 g
menta par listića
Pimento ginger beer 10cl

Priprema koktela:
U limenku stavimo led do pola, ulijemo gin i sok od limete, dobro promješamo i dodamo led u kockicama 5-6, te ulijemo Pimento ginger beer i lagano opet promješamo. Ukrasimo sa vrhom svježe mente i komadićem korijena đumbira.

gin-mare-5 gin-mare-4

KOKTEL ROBY MARTON STAR

Roby Marton gin 4cl
zvjezdasti anis 2 kom
tonik 1724 10cl
stabljika cimeta

Priprema koktela:
U rashlađenu goblet čašu stavimo zvjezdasti anis i ulijemo gin te lagano promješamo. Dodamo led 4-5 kockica i opet lagano promješamo te ulijemo tonik 1724. Na vrh naribamo cimet u stabljici.

ljetni kokteli koktel

UPOZNAJTE BLUE GIN

Blue gin-sve sa jednog izvora…

Pšenica, voda, proces proizvodnje i punjenje se obavlja na jednom mjestu. Vlastita sadnja pšenice i kontrolirani uzgoj, voda netaknuta ljudskom rukom spušta se sa izvora planine, 27 začina i mirodija odlikuju ovaj austrijski gin.

Bogata paleta bilja Hansa Heisetbauer-a čiji je ovo gin, daju toplu, složenu ali i svježu notu mirisa od slatkih sreka, začina i cvjetnih tonova. Na nepcima je mekan i uravnotežen sa agrumima, notama naranče i limunske trave, a na kraju se proteže glatki okus s toplom ljutinom, kardamom te đumbirom.

sangrija piće kokteli

KOKTELPINKY GIN FIZZ

Blue Gin 4cl
hibiskus 3 kom
limunova korica
1724 tonik 10cl

Priprema koktela:
U rashlađenu goblet čašu stavimo komadiće hibiskusa i ulijemo gin te promješamo sa barskom žlicom, dodamo led i ulijemo tonik 1724. Čašu ukrasimo sa spiralom od korice limuna koju stavimo u čašu.

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O COLOMBIAN GINU

Jedini gin od šećerne trske, odležan u bačvama koje su sadržavale rum (Dictador) i izuzetno nagrađivan na svim svjetskim natjecanjima. U čaši Colombian gin je pun svjetla i tijela, dokaz njegove kvalitete i jasnoće.

Na mirisu se prikazuje ravnoteža u gorčini korijena te svježina bilja, kao i slatkoća korica agruma te kiselost bobica smreke i toplina drugih začina. Početni miris od smreke i angelika korijena u kombinaciji s mentom, limunom i paprom. Sekundarne arome cimeta, borovnice i đumbir spojili su i stvorili vrhunski gin.

Na jeziku je cvjetni i gladak, uz slatko kisele note klasičnog gina. Sa 43% alkohola, taj gin preporučamo mješati sa kvalitetnim tonikom te dodati krišku agruma.

KOKTEL COLOMBIAN GT

Colombian gin 4cl
tonik 1724 10cl
suha kriška naranče 3 kom
cimet stabljika

Priprema koktela:
U rashlađenu long drink čašu ulijemo Columbian gin, dodamo 4-5 kockica leda i ulijemo tonik 1724, lagano promješamo, nadopunimo ledom. Čašu ukrasimo sa suhim kriškama naranče koje stavimo u čašu te ubacimo cimet u stabljici.

gin-mare-7 gin-mare-6

KOKTEL PINEAPPLE BUMP

Havana rum 7yo 4cl
amaretto liquer 3cl
triple sec liquer 1cl
svježe cijeđeni sok od limete
ODK sugar syrup 1cl
svježi sok od ananasa
svježi sok od naranče
tartar od ananasa.

Priprema koktela:
U shaker uliti 4cl ruma Havana 7yo, amaretto liquer 3 cl, triple sec 1cl, ODK sugar syrup 1cl, dodati svježe cijeđene sokove od limete, ananasa i naranče te sve dobro protresti. Poslužimo u rashlađenu bakrenu čašu zajedno sa mrvljenim ledom i ukrasimo sa tartarom od ananasa.

TONKA GIN ZA ISKUSNE LJUBITELJE GINA

“Rolls Royce” među ginovima. Proizvodi se samo 100 boca u svijetu godišnje, a glavni začin mu je “Tonka” zrno iz južne amerike. Proces proizvodnje je također kompleksan jer se koriste mali bakreni kotlovi za destilaciju te posebne tube za rektifikaciju vlastitog alkohola u kojem se onda maceririaju začini.

Nakon odležavanja od 48 sati i zajedničke destilacije stavljaju se ponovno u hrastove bačve od 180 L da bi gin odležavao 6 mjeseci . Obzirom na snagu od 49% i bogat kompleksan i luksuzan okus u Maduru ga možete probati u ohlađenoj čaši s dodatkom anisa.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografiej)

Facebook Like Button