Najopušteniji festival vina 8. Pink day

Ne znate kako biste na prvi dan proljeća najbolje iskoristili subotnje druženje sa prijateljicama?

pink day wow vina

Maštate o ekipici koja je dobro raspoložena, finom vinu, ružičastom pogledu na svijet, cvijeću, zanimljivim radionicama o vinu i ulju?

zene i vino

U subotu 21. ožujka, posjetite muzej Mimara i budite dio najružičastijeg događanja godine! Pink Day, međunarodni festival ružičastog vina slavi proljeće, ženstvenost, optimizam, veselje, cvijeće i – naravno – vino!

To je ležeran festival pun opuštenosti, dobre zabave i još boljih vina a u sklopu festivala održava se i Green in Pink na kojem ćete moći kušati neka od najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

maslinovo ulje wow

Najavljen je i ekstra zanimljiv masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy, powered by Premium Visa koji vodi brend ambasador grupacije Ted Lelekis.

Na radionici Ružičasta Austrija pod palicom čuvenog sommeliera Darka Lugarića imat ćete priliku saznati nešto više o austrijskim roséima, a o maslinovim uljima Istre na radionici Edija Družetića, vjerojatno najvećeg znalca o uljima, upoznat ćete Istru – kraljicu maslinovih ulja, powered by Catering Lisak.

pink day vino wow

Na Pink Dayu također možete pronaći i Pink čokoladni kutak koji će urediti Kraš, a u sklopu kojeg ćete moći kušati i ružičastu Ruby čokoladu. Već po drugi puta najkreativnije uređen stol bit će nagrađen tisuću dolara vrijednom nagradom – ružičastim štiklama Jimmy Choo, model Smokey, a imat ćemo i dodatnu nagradu – umjetničko djelo austrijskog umjetnika Andrewa Stixa.

magdalena senjković toči vino

Zanimljivost festivala je i točenje limitiranog izdanja Rosea Kutjeva s posebnom etiketom a čija je autorica art direktorica Pink Daya Vlasta Pirnat. Nakon službenog dijela festivala svi posjetitelji su pozvani na afterparty u vinoteci i wine baru Bornstein na Kaptolu. Dođite – i neka vam dan bude Pink Day.