Predstavljen novi pjenušac Memoria, vinarije Enosophia

Uspješan kraj godine vinarija Enosophia obilježila je predstavljanjem neizostavnog pratitelja blagdana i posebnih prigoda – pjenušca Memoria.

Proizvedena klasičnom metodom, četvrta je to etiketa pjenušavih vina iz sparkling linije Enosophije, koje međusobno povezuje promocija kulture ispijanja pjenušca.

predstavljanje-memoria-pjenusac-3

Uz azijske zalogaje i druga feričanačka vina, graševinu Trs No. 5, novo crno vino Enosophije, Lingua Franku i poznatu frankovku Miraz, vinarija Enosophia zajedno je s uzvanicima, novinarima i influencerima, nazdravila nadolazećoj godini uz svoj novi pjenušac, čije ime dolazi od latinske riječi memoria, koja označava pamćenje ili prisjećanje. Ime simbolizira i događaje u životu koji su povod za otvaranje skupocjenog pjenušca stvaranog godinama.

„Rođenje djeteta, vjenčanja, obljetnice, rođendani ili napredak u karijeri životne su prekretnice koje svi želimo zabilježiti i zapamtiti te ih se rado prisjećamo. Iako se pjenušac veže uz slavlje posebnih svečanih prigoda, mi mislimo da je poanta zapravo u posebnim ljudima.

predstavljanje-memoria-pjenusac-2

To nam je bila misao vodilja kada smo stvarali Memoriju – pjenušac kojem smo dali notu osobnosti.

Naše uspješno poslovanje i sve ovogodišnje uspjehe, počevši od međunarodnih nagrada za naša vina, osvojenog srebrnog Decantera zlatnog sjaja i novih realiziranih poslovnih projekata, poput obnove kurije u Feričancima, te unaprjeđenja turističke ponude vinarije, željeli smo i predočiti naš novi pjenušac Memoria.

Ovaj je pjenušac četvrti u nizu naše linije pjenušavih vina kojoj je cilj popularizirati kulturu ispijanja pjenušaca među hrvatskom publikom i pokazati kako smo zemlja koja se, uz kvalitetna vina, može ponositi i kvalitetnim pjenušcima.“, istaknuo je direktor vinarije Enosophia, enolog Martin Kovačević.

predstavljanje-memoria-pjenusac-1

Istančano zeleno žute boje, Memorija je u potpunosti proizvedena od rajnskog rizlinga i ona je jedini komercijalni pjenušac takvog tipa u Hrvatskoj. Dobivena je klasičnom metodom koju karakterizira pravilna fermentacija i pametno odabrano dozrijevanje na kvascima.

„Pjenušac spada u najsofisticiraniji tip vina koji zahtijeva posebno znanje pri uzgoju i proizvodnji. Memoria je dobivena grožđem ubranim krajem kolovoza zbog očuvanja prirodnih kiselina. Nakon primarne fermentacije na 16 Celzijevih stupnjeva, uslijedila je stabilizacija i fermentacija baznog vina te je nakon nekoliko mjeseci pokrenuta sekundarna fermentacija i potom je vino punjeno u boce.

predstavljanje-memoria-pjenusac-4

Odležavalo je 36 mjeseci na finom talogu kvasca. Degoržirano je i odležano tri mjeseca prije izlaska na tržište. U okusu dominira aroma zrelije žute jabuke, ananasa, marelice, a prate ih blagi citrusi u pozadini. Naglašene su arome kvasca – kremasti okusi, tost i brioš“, pojašnjava enolog Kovačević.

Pjenušac Memoria je idealan odabir za aperitiv, a odlično se sljubljuje uz školjke, rakove, škampe i masniju bijelu ribu. Izvrsno nadopunjuje i aromatičnu azijsku kuhinju bogatu začinima te deserte poput kremšnita i klasične pite od jabuka.

Uz zanimljive, lepršave i lagane okuse, Memoria je odličan dar za različite prigode, a minimalistički kalendar i etiketa na kojoj je moguće napisati personaliziranu poruku, razveselit će sve generacije.

Uz dopuštenje: grizli (sve fotografije)

Facebook Like Button