Očistite svoj pametni telefon uz pet korisnih savjeta

S više memorije u pametnom telefonu, imat ćete više prostora za pohranu avantura koje dolaze 2022.!

Proljetno čišćenje je prava prilika da očistimo i svoje pametne telefone. Od previše aplikacija do velikih datoteka koje zauzimaju previše prostora za pohranu predlaže nekoliko korisnih savjeta o tome kako očistiti svoj mobilni uređaj ovog proljeća.

pametni telefon Nokia G21 (3)

1. Riješite se nekorištenih aplikacija

Na vašem pametnom telefonu sigurno postoje aplikacije koje niste koristili neko vrijeme. Izbrišite ih. Možete otići na Postavke > Aplikacije i zatim provjeriti koje aplikacije niste koristili neko vrijeme. Zatim možete deinstalirati one koje ne koristite svakodnevno.

2. Štednja baterije na mobitelu – Provjerite lokaciju

Neke aplikacije će se automatski postaviti da prate vašu lokaciju, čak i kada ih ne koristite. To troši bateriju vašeg pametnog telefona, pa je dobra ideja pregledati svaku aplikaciju instaliranu na vašem telefonu. Idite na Postavke > Aplikacije, a zatim provjerite koja dopuštenja svaka aplikacija već ima, a zatim ih postavite na ‘koristi lokaciju samo dok koristite aplikaciju’ kako biste sačuvali bateriju vašeg telefona.

3. Izbrišite predmemoriju

Predmemorirani podaci na vašem pametnom telefonu korisni su jer rezultiraju kraćim vremenom čekanja za web stranice koje redovito posjećujete radi ponovnog učitavanja. Međutim, to također može “pojesti” vaše mobilne podatke. Na svom pametnom telefonu idite na Postavke > Aplikacije > web preglednik > Pohrana i predmemorija, a zatim obrišite pohranu i izbrišite predmemoriju.

4. Ažurirajte svoj mobitel

Redovito ažuriranje mobitela znači da će uređaj dulje ostati sigurniji. Ako vaš telefon ne radi na najnovijoj verziji dostupnog softvera, možda propuštate nove sjajne značajke i mogli biste biti izloženi bugovima i cyber prijetnjama. Da biste provjerili je li dostupno ažuriranje softvera, idite na Postavke > O telefonu > Provjeri ažuriranja – tada ćete moći ažurirati svoj telefon ako je dostupna nova verzija softvera.

5. Premjestite i preslagujte

Razmislite o kopiranju fotografija spremljenih na vašem mobitelu na vanjski disk ili oblak. Na ovaj način ne samo da ćete imati više prostora za pohranu na svom pametnom telefonu, već ćete i biti sigurni da su podaci pohranjeni na mreži pa nema straha ako izgubite mobitel.

Tekst uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (HMD Global, dom Nokia telefona)

HMD Global Oy sa sjedištem u Espou u Finskoj dom je Nokia telefona. Misija HMD-a je pružanje pristupačne povezanosti svima. HMD dizajnira i prodaje niz pametnih telefona i običnih telefona te rastući portfelj inovativnih usluga. Uz stalnu posvećenost sigurnosti, trajnosti, pouzdanosti i kvaliteti u svom asortimanu, HMD je ponosni ekskluzivni vlasnik marke Nokia za telefone, tablete i dodatke. Za daljnje informacije kliknite OVDJE

Facebook Like Button